Overview

Inhousedag DNB: Beleef de schuldencrisis van binnenuit!

Date & Time 06-12-2017 | 13:00 - 18:00

Deadline 24-11-2017

Location De Nederlandcshe Bank Amsterdam

Type Inhouseday

Required Languages Dutch

Closed

Description

Maak kennis met het werk van de divisies Financiële Markten en Financiële Stabiliteit.

Wat had jij gedaan als je medio 2012 op de stoel van Mario Draghi had gezeten, of CEO van een grote Europese bank was geweest? DNB stelt je in staat deze vraag te beantwoorden. Tijdens de inhousedag van de divisies Financiële Markten en Financiële Stabiliteit kruip je in de huid van een bankier, centraal bankier of minister van financiën, en onderhandel je mee over een oplossing van de schuldencrisis. Zo krijg je de kans om te laten zien dat je snapt hoe het spel gespeeld wordt en dat je tijdens het spel de knikkers niet uit het oog verliest.

Je neemt tijdens het spel de rol van CEO van een grote bank, President van een Centrale Bank of Minister van Financiën in. Iedereen heeft hierbij zijn eigen belangen en de handel zal verhit zijn. Bankdirecteuren proberen op de achtergrond de besluitvorming te beïnvloeden. Als de markt weer opent, wordt duidelijk of de gevonden oplossing de markt voldoende gerust gesteld heeft. Indien dit niet zo is, zal er opnieuw onderhandeld moeten worden. Uiteindelijk moet blijken of het bereikte akkoord stabiliteit gebracht heeft.

Programma
Woensdag 6 december 2017, van 13.00 tot 18.00 uur bij DNB in Amsterdam.

De presentatie voorafgaand aan de case geeft je meer informatie over het werk van FM en FS, over DNB als werkgever en de mogelijkheden als stagiair, starter of trainee. Na afloop is er een borrel waar je kennis kunt maken met collega’s van de divisies.

Requirements

Voor wie
Je bent een WO student economie, finance of econometrie in de masterfase van je studie of recent afgestudeerd, met interesse in de financiële sector.

Meer informatie
Birgit van Winden, campus recruiter, 06 5282 9108.

Aanmelden
Meld je uiterlijk vrijdag 24 november via onze website aan met je CV en korte motivatie (max. 75 woorden). Uiterlijk dinsdag 27 november ontvang je bericht of je bent geselecteerd. Er kunnen maximaal 20 studenten deelnemen.