Overview

Risk Portfolio Manager

Function: HR | jaarcontract | 40 hours a week

Type: Job

Location: Utrecht

Salary: 50000 per jaar

Apply now

Description

Wat ga je doen?

Als Risk Portfolio Manager zorg je ervoor dat kredietaanvragen op een consistente en optimale wijze worden beoordeeld. Dit doe je door het opstellen van het acceptatiebeleid en het inrichten van beslissystemen. Verder moeten de risico’s binnen de portfolio’s worden bewaakt en indien nodig moeten er maatregelen worden genomen.

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

 

  • Het opstellen van het acceptatiebeleid voor de verschillende portfolio’s en producten (Durables, Direct, Automotive)
  • Via de betreffende commissies vaststellen van het kredietrisicobeleid voor de goedkeuring van aanvragen, hetzij door middel van automatische of handmatige processen (bijv. minimaal niveau van kredietwaardigheid, minimale acceptatievereisten, uitsluitingscriteria, regels voor verwijzing en afwijzing, uitzonderingen, overrides)
  • Verzekeren dat de beslissingen die tijdens de Standardized Risk-activiteiten worden genomen (goedkeuringsprocedure) consistent zijn, gebaseerd zijn op voldoende betrouwbare informatie, conform het risicobeleid en efficiënt zijn (hoog niveau van automatische besluitvorming)
  • Vaststellen van een plaatselijk beleid voor externe fraudepreventie, dat regelmatig zal worden herzien
  • Vaststellen van controleprocedures voor verrichtingen die het gevoeligst zijn voor fraude, op basis van het vaststaande beleid en rekening houdend met het aantal aanvragen, de beantwoordingssnelheid en de kosten voor implementatie
  • Plannen, organiseren en beheren van hulpmiddelen voor het succesvol afronden van projecten die binnen het bereik van de functie vallen, in het bijzonder de procedure voor goedkeuring van kredieten.
  • Monitoren van Standardized Risk op basis van portefeuillesegmenten
  • Het middle en hoger management informeren over risico trends, de consequenties en het aandragen van oplossingen om deze te mitigeren.
  • Inovatief, proactief en hands on experience in retail (banking) - het constant vernieuwen en optimaliseren van de risk strategy om zo de optimale risk appetite te bedienen
  • Afgevaardigde en klankbord voor de Risk afdeling in verschillende kleinere en grotere projecten.

Requirements

Wie ben jij?

Het belangrijkste is dat je een analytische en nauwkeurige professional bent. Je bent gedreven om de portefeuille die je beheerst (proactief) te doorgronden en door jouw monitoring en analyses de onregelmatigheden op te sporen en onder controle te houden. Je hebt enkele jaren ervaring op het gebied van Risk Portfolio management of vergelijkbare functie, als je dit in de financiële dienstverlening hebt opgedaan is dat een pré. Je bent gestructureerd en kan uitstekend zelfstandig werken, maar ook als respresant van de afdeling weet jij je weg te vinden. Het werk- en denkniveau van de functie is WO, bij voorkeur aangetoond met een diploma in een kwantitatieve richting zoals economie, bedrijfskunde of econometrie. Daarnaast beschik je over een WFT basis  & Consumptief krediet diploma of ben je bereid deze binnen 12 maanden na aanvang van het dienstverband te behalen.

Experience

Starter - gevorderde

Specializations

Information Management

Required Languages

English, Dutch

Procedure

Ons aanbod:

Santander Consumer Finance Benelux B.V. biedt de mogelijkheid om door te groeien in een uitdagende en internationale werkomgeving. Naast een marktconform salaris inclusief vakantiegeld bieden wij een 13e maand, een prestatiebonus oplopend tot max 10%, 27 verlofdagen per jaar en 10% bijdrage voor de collectieve zorgverzekering.
 

Santander heeft wereldwijd een leidende positie binnen de financiële sector. Bij Santander wordt initiatief gewaardeerd, creativiteit gestimuleerd en zijn nieuwe ideeën altijd welkom. In onze open bedrijfscultuur met informele sfeer is er volop ruimte om je carrière te ontplooien. Wij bieden diverse opleidingsmogelijkheden om tot verdere zelfontwikkeling te komen binnen een dynamische, uitdagende en internationale werkomgeving.

 

Meer informatie:

Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met de afdeling Human Resources via HR@santander.nl of op telefoonnummer 030-6388833.