Overview

Employee Success (HR) Traineeship

Function: Recruitment | 40 hours a week

Type: Job

Location: Rotterdam

Apply now

Description

In het Employee Success (HR) traineeship ga je als flying squad door onze HR afdeling en leer je alle best practices van elk afzonderlijk HR specialisme. Zo bouw je niet alleen een solide basis op maar kan je na 3 jaar een keuze maken voor een specialisme op basis van ervaring (en wat je écht het leukst vindt.Tijdens het traineeship leer je alles over HR binnen een snelgroeiende, internationale omgeving. Vanaf dag 1 ga je meedenken over onze strategie, plannen en mag jij jouw eigen ideeën direct in praktijk brengen!

Jouw missie: van goede candidate journey tot succesvolle employee journey
We doen graag alles nèt even iets anders wat goed aansluit bij onze verschillende scale-up companies (we zijn namelijk een groep van 5 snelgroeiende bedrijven)! Dit betekent dat we het traineeship op onze manier inrichten: veel vrijheid en verantwoordelijkheid vanaf het begin. En niet te vergeten: wij zijn een internationaal bedrijf met het hoofdkantoor in Nederland, wat betekent dat alles wat wij hier doen ook in een internationale context moet werken!

In een programma van 3 jaar (waarin je 3 rollen vervuld) word jij klaargestoomd tot allround HR professional. Het traineeship programma ziet er als volgt uit:

Rol 1: ‘Candidate journey’
In deze rol lever je een directe bijdrage aan de groei van ons bedrijf. Jij bent degene die talent in de markt kan spotten en enthousiast weet te maken om bij ons op gesprek te komen. Je bent verantwoordelijk voor een flawless candidate journey, dit doe je door de kandidaten goed en snel door alle processen heen te begeleiden. Daarnaast blijf je kritisch op het proces, om dit te verbeteren.

Rol 2: ‘Employee journey’
Onze collega’s kunnen alleen iedere dag het beste uit zichzelf halen als de basis op orde is. Vandaar dat jij vanuit de HR services kant gaat zorgen voor een excellente dienstverlening, het automatiseren en standardiseren van processen en systemen, ad-hoc HR breede vraagstukken oppakt en met diverse projecten aan de slag gaat om onze mensen zoveel mogelijk ‘self service’ werkend te krijgen.

Rol 3: ‘Employee Success’
Het succes van de medewerkers bepaalt het succes van het bedrijf. Je coacht medewerkers op hun loopbaan keuzes of als het even wat minder gaat, maar je bedenkt ook (nieuwe) initiatieven om de Young Talents groep nog meer te motiveren en te laten doorstromen naar toffe plekken in onze organisaties. It’s all about: de beste mensen op de juiste plek!

Naast de on-the-job learning (waar toch het grootste deel van het echte leren ontstaan) bestaat het traineeship ook uit een stuk formeel leren (trainingen op het gebied van time-management, persoonlijke effectiviteit, certificering op teamdynamiek, visits bij andere bedrijven, e.d.) en heb je regelmatig persoonlijke coaching sessies met een senior HR professional (en tevens professioneel coach).
 

Wij bieden

 • Goede basis: Je leert van A tot Z alles over HR, na dit traineeship ben jij opgeleid tot volwaardig HR Business Partner.
 • Impact maken: Je komt terecht in een groeiend team, binnen een groeiende organisatie. Dit biedt jou veel mogelijkheden om jouw eigen visie om te zetten naar resultaten.
 • Inspirerende werkomgeving: Je werkt vanuit ons unieke kantoor in de historische, UNESCO geregistreerde Van Nellefabriek in Rotterdam. Daarnaast heb je ook contact met onze buitenland kantoren in o.a. New York, Manchester, Sri Lanka.
 • Tof team: Een gezellig, hecht, ondernemend en hardwerkend team vol ambitie.
 • Fijne extra’s: Flexibele werktijden, vrijdagmiddagborrels, maandelijkse diners, wekelijkse woensdagmiddag ‘tosti’ lunch, ping pong, vers fruit, sportdag en nog veel meer…
   

Requirements

Wij zoeken:
Een ambitieuze zelfstarter die alles uit een passie heeft voor de mens, verandering en zich breed wil ontwikkelen in het HR vakgebied, jij wilt ver weg blijven van de traditionele benadering. Je hebt genoeg energie om continue jezelf opnieuw uit te vinden, durft buiten je confort zone te gaan en kiest bewust voor een snelgroeiende omgeving.

De ideale kandidaat voor deze rol heeft:

 • WO afgestudeerd;
 • Jij durft te experimenteren en fouten te maken, niet wachten tot perfectie maar gewoon gaan;
 • Je hebt een echte hands-on mentaliteit en pakt verantwoordelijkheid voor het strategisch uitdenken van processen en het operationeel uitrollen ervan.  
 • Goed ontwikkelde social skills heeft verder geen uitleg nodig 😉
 • Je bent creatief en weet overal wel een oplossing voor te vinden of het nou gaat om talent aan te trekken of om medewerkers te motiveren om het beste uit zichzelf te halen!

Experience

HR

Specializations

HR

Required Languages

English, Dutch