Overview

Stage Group Risk Management

Function: 4-6 maanden | 36 hours a week

Type: Internship

Location: Utrecht

Apply now

Description

De functie
Risico is een breed begrip en dat geldt ook zeker voor de taken van de afdeling Group Risk Management. Je krijgt in deze stage een unieke kans om in deze dynamische en enerverende omgeving een kijkje te nemen. Afhankelijk van je achtergrond en ervaring kun je in verschillende onderdelen van de afdeling terecht komen. Van model validatie, credit risk tot risk management bij de aangesloten banken. De nadruk hierbij ligt op het laten opereren van de organisatie binnen het eigen risicobeleid, die van centrale banken en ook de (financieel-economische) ontwikkelingen in de wereld in het algemeen. Ook het schrijven van een afstudeerscriptie kan een onderdeel van de opdracht zijn.

 

Onze afdeling
Group Risk Management (GRM) beheert de risicoportefeuille binnen Rabobank Groep. GRM adviseert de raad van bestuur, het risk management van de diverse dochterondernemingen en de lokale banken. Het is een ambitieuze afdeling die zich snel ontwikkelt, onder meer door internationale afspraken als Basel III en de wens meer te sturen op langetermijnscenario's en -modellen. Dat biedt een breed en aantrekkelijk perspectief aan de (toekomstige) professionals die we voor GRM zoeken.

 

Wij bieden

  • Bij de Rabobank bieden we je een maandelijkse stagevergoeding. 
  • De uiteindelijke hoogte van stagevergoeding is afhankelijk van je opleiding.

Requirements

Wij vragen
Voor GRM zijn we op zoek naar studenten die analytisch sterk zijn en graag de uitdaging aan gaan om praktische inzichten uit een grote verzameling gegevens te destilleren. Je hebt een WO econometrische, wiskundige opleiding of soortgelijk. Herken jij je in dit profiel, dan komen we graag met jou in contact.

 

Natuurlijk word jij ook beoordeeld op jouw prestaties. Om je goed te kunnen beoordelen ontvangen wij graag een CV, motivatiebrief, beoogde stageperiode en jouw cijferlijst.

 

Naast de drie Rabobank kerncompetenties Samenwerken, Klantfocus en Resultaatgerichtheid herken je in jezelf de volgende competenties:

  • Visie
  • Accuraat
  • Onderzoekend
  • Communicatief

Specialization

Finance

Procedure

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. De Rabobank toetst op basis van de "Regeling Screening Rabobank" alle nieuwe medewerkers op hun betrouwbaarheid om een functie bij de Rabobank te vervullen. 
Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.