Overview

Meeloopstage Economics

Function: 32 hours a week

Type: Internship

Location: different locations

Apply now

Description

Los jij graag complexe strategische en economische problemen op? Ben jij op je best in een ambitieuze omgeving? Grijp dan deze kans om een meeloopstage te doen bij ons Economics-team.

 

Wie ben je?

 • Je gaat beginnen, bent bezig of bent bijna klaar met een economisch gerichte Master aan een gerenommeerde universiteit.
 • Je hebt uitstekende academische resultaten en bezit zeer goede analytische kwaliteiten.
 • Je bent sterk geïnteresseerd in economische problemen en wilt economische theorie graag toepassen op praktische vraagstukken.
 • Je hebt goede communicatieve eigenschappen en kunt goed in teamverband werken.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel in spraak als geschrift.
 • Je bent flexibel in de methoden die je hanteert en de sectoren waarin je wilt werken.
 • Je bent 3 tot 6 maanden fulltime beschikbaar.

 

Hoe ziet je werk eruit?

Tijdens de stage (3-4 maanden) help je en werk je mee in projectteams van PwC die zich bezighouden met complexe strategische en economische vraagstukken. Je zult te maken krijgen met zeer uiteenlopende onderwerpen, maar je kunt bijvoorbeeld denken aan het uitwerken van een strategie om aan de wet- en regelgeving te voldoen, het vinden/analyseren of weerleggen van de gedachte achter overheidsingrijpen in een bepaalde markt, of het beoordelen van de economische impact van grote initiatieven. 

Jouw taak is om samen met het projectteam na te denken over de meest effectieve en efficiënte manier om een probleem van een klant op te lossen, het uitvoerende deel van de analyse te verrichten en je bevindingen aan de teamleiding te rapporteren. Voor de duur van de stage krijg je een begeleider toegewezen.

 

Wat bieden we je?

Wij bieden:

 • een inspirerende werkomgeving
 • een coach/buddy die jouw persoonlijke ontwikkeling begeleidt
 • toegang tot alle relevante voorzieningen en databases van PwC
 • een laptop van de zaak
 • een mooie stagevergoeding

 

Wie zijn we?

Wij zijn PwC, opgericht in 1849. Door verschillende fusies zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Assurance, Tax en Advisory. Wij bedienen een breed scala aan sectoren en klanten.

Wij hebben 223.000 mensen in dienst, verdeeld over 157 landen. Bij PwC Nederland werken in totaal ruim 4.700 mensen. Ons bestaansrecht en onze purpose is ‘building trust in society en solving important problems’. Dit uit zich in onze manier van werken en in wie wij zijn, waarbij onze waarden – Act with integrity, Make a difference, Care, Work together en Reimagine the possible – centraal staan. Meer achtergrondinformatie over ons vind je op onze website.

Deze meeloopstage Economics valt binnen het Strategy-team van onze afdeling Advisory. Bij Strategy combineren wij sterke analytische vaardigheden met kennis van en ervaring in diverse markten.

 

Solliciteer nu!

Heb je interesse? Upload dan je CV, motivatiebrief en cijferlijsten op de website. De deadline voor deze vacature is 19 augustus. Binnen twee weken ontvang je bericht over je sollicitatie. Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail me gerust.

 

Read the full description and apply

Login or register