Overview

Internship Consulting Finance

Function: Recruitment | 40 hours a week

Type: Internship

Location: Amsterdam

Apply now

Description

Ben jij bijna klaar met je finance-gerelateerde Master aan de Universiteit? Wil jij het schrijven van je scriptie combineren met het opdoen van ervaring binnen een wereldwijd opererend adviesbedrijf? Dan hebben we het perfecte stageprogramma voor jou.
Twee keer per jaar (februari en september) starten we dit stageprogramma, waarin je onderdeel bent van een pool van stagiairs. Terwijl je een gestructureerd programma volgt heb je de unieke kans om het schrijven van je scriptie te combineren met het ondersteunen bij echte klantopdrachten binnen ons Finance Consulting team.
Tijdens de stage word je gekoppeld aan een supervisor/buddy uit ons Finance team, die je wegwijs maakt en begeleidt. Hiernaast heb je toegang tot alle informatiebronnen van PwC die doorgaans niet beschikbaar zijn aan de universiteit. Bovendien is een succesvolle stage dikwijls een goede eerste stap op weg naar verdere carrièremogelijkheden binnen PwC.

Hoe ziet je werk eruit?

Ons Finance Consulting team adviseert klanten over allerlei zaken die te maken hebben met de financiële functie. In het kort helpen we bedrijven met het verbeteren van alle activiteiten en onderwerpen binnen de focus van de CFO, die daarmee onze voornaamste klant is.

De financiële functies van onze klanten hebben te maken met verscheidene uitdagingen, omdat interne en externe klanten in toenemende mate waardevolle informatie verwachten in plaats van slechts data. Ondertussen neemt de hoeveelheid data alleen maar toe, als gevolg van recente technologische ontwikkelingen. Vragen spelen op omtrent het structureren van de financiele functie om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Opereert de financiele functie efficient en zijn de financiële mensen uitgerust om de juiste informatie daar te krijgen waar die gewenst is om het bedrijf te sturen?

Wat bieden we je?

Als je deelneemt in ons stageprogramma, ben je onderdeel van een inspirerende omgeving en maak je mee hoe het is om als finance professional in onze organisatie te werken. We geven uitgebreide aandacht aan jouw persoonlijke en professionele groei.
• Je bent onderdeel van een jong en dynamisch team van toegewijde finance consultants;
• Je krijgt een persoonlijke supervisor/buddy toegewezen voor de gehele stageperiode;
• Je bent verzekerd van allerhande activiteiten, inspirerende collega’s en goede arbeidsvoorwaarden;
• Je krijgt een laptop en toegang tot alle informatiebronnen van PwC;

Wie zijn we?

Bij PwC Nederland willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma’s in 157 landen met meer dan 208.000 mensen. In Nederland werken ruim 4.400 mensen met elkaar samen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten.

De vacature stagiair Consulting Finance valt binnen het werkveld Advisory, waarin we klanten adviseren op de terreinen van fusies en overnames, organisatieontwikkeling, performance improvement en crisismanagement.

 

Requirements

Wie ben je?

• We zoeken stagiairs die proactief en analytisch sterk zijn en weten hoe ze moeten omgaan met cijfers. Daarnaast dien je nieuwsgierig van aard, kritisch en geïnteresseerd in ontwikkelingen binnen het Finance vakgebied te zijn. 
• Je volgt een Master aan de universiteit in vakgebieden als Finance, Economie, Accounting, Bedrijfskunde en/of Control;
• Je hebt uitstekende studieresultaten en/of relevante extra-curriculaire activiteiten op je CV staan;
• Je bent een echte teamspeler;
• Je bent fulltime beschikbaar voor 5-6 maanden (vanaf 1 februari 2018), omdat we je de kans bieden het schrijven van je scriptie te combineren met het opdoen van ervaring binnen onze Finance praktijk
• Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden
• Je haalt er plezier uit nieuwe problemen op te lossen met praktische en creatieve oplossingen

Procedure

We bieden jou de kans om onafhankelijk onderzoek te doen als onderdeel van ons Finance team. Daarvoor vragen we je om een onderzoeksvoorstel te schrijven (op 1 A4), vergelijkbaar met een onderzoeksvoorstel dat je voor de universiteit zou schrijven, met daarin:
• Je onderwerp --> wat ga je onderzoeken?
• Academische relevantie --> welke waarde brengt dit onderzoek aan de academische voortgang binnen het Finance vakgebied?
• Business relevantie --> welke waarde brengt dit onderzoek aan PwC en/of haar klanten?
• Manier van werken --> wat is jouw aanpak om tot een solide scriptie te komen?

Overtuig ons in dit onderzoeksvoorstel dat jouw onderwerp bijdraagt aan de ontwikkeling van ons Finance team en ook voldoet aan de academische onderzoeksvoorwaarden.


Voorbeelden van onderwerpen voor nader onderzoek (ter inspiratie):
• Elk onderwerp dat de financiële functie raakt en momenteel relevant is in de academische wereld;
• Recente trends, internationaal en binnen Nederland, aangaande digitale ontwikkelingen die invloed hebben op de financiële functie, zoals robotics, blockchain of e-invoicing
• De relatie tussen bedrijfsdoelstellingen en persoonlijke incentives;
• De veranderende rol van de controller;
• De ideale structuur van de financiële functie en de mate waarin centralisatie van de financiële functie gewenst is.