Overview

Consultant Financial Due Diligence

Function: 40 hours a week

Type: Job

Location: Amsterdam

Apply now

Description

Financial Due Diligence is onderdeel van de bredere Deals-praktijk van PwC. Binnen Deals werken verschillende disciplines, zoals Data & Analytics, Strategy, Operational Due Diligence, Valuations, Corporate Finance en Financial Due Diligence, nauw samen in projectteams. Op deze manier leer je alle fasen van een transactie kennen. Interne uitwisseling naar andere disciplines is mogelijk. Wij zijn marktleider in Nederland en bieden je uitstekende mogelijkheden om zowel in Nederland als in het buitenland aan je carrière te werken. Momenteel werken er meer dan 300 specialisten bij de Deals-praktijk in Amsterdam en Rotterdam.

PwC Deals valt onder Advisory, waar we klanten adviseren op het gebied van fusies en overnames, organisatieontwikkeling, prestatieverbetering en crisismanagement.

De afdeling Financial Due Diligence (FDD) van PwC is marktleider en heeft een zeer gevarieerd klantenbestand. Wij adviseren regelmatig over de grootste en meest complexe grensoverschrijdende deals. Wij helpen klanten die een bedrijf willen kopen, hun onderneming of een deel daarvan willen verkopen, willen herfinancieren of een beursnotering nastreven via een Initial Public Offering (IPO). Met ons werk geven we kopers inzicht in wat een transactie tot een succes maakt. We beoordelen de financiële situatie van een bedrijf, gaan na wat de kansen en risico's zijn en welke knelpunten een deal mogelijk in de weg staan.

Je krijgt de kans om te werken aan zowel strategische als private equity-transacties die spraakmakend, gevarieerd en uitdagend zijn. Omdat je bij de hele cyclus van een deal betrokken bent, zie je zowel de koop- als verkoopkant van het werk, ontwikkel je specialistisch inzicht in de sector en verwerf je belangrijke vaardigheden op het gebied van financiële due diligence.

  • Je maakt deel uit van een toonaangevende (inter)nationale Deals-praktijk waar innovatie centraal staat.
  • Je werkt aan spraakmakende transacties die elke dag in het nieuws zijn. Je ondersteunt strategische en financiële partijen (zoals private equity-partijen) bij het beoordelen van hun overnamekandidaten of het voorbereiden van de verkoop van bedrijven of bedrijfsonderdelen.
  • Samen met je projectteam verzamel en analyseer je financiële en commerciële gegevens, maak je analyses en rapporten en bespreek je de bevindingen met collega's en klanten.
  • De due diligence wordt uitgevoerd bij de klant op locatie of via een virtuele dataroom op kantoor. Je woont regelmatig managementpresentaties, expertsessies en vergaderingen met klanten bij.
  • De feitelijke rapportage omvat analyses van de financiële track record en de verwachte resultaten van een doelonderneming en noemt de belangrijkste risico's en kansen.

Read the full description and apply

Login or register