Overview

Consultant Finance

Function: 40 hours a week

Type: Job

Location: Amsterdam

Apply now

Description

Projectmatig werken, hoge diversiteit, toonaangevende opdrachtgevers en complexe vraagstukken. Zijn dit de thema’s die jou als young professional aanspreken na jouw academische opleiding? Dan zijn wij op zoek naar jou!

PwC Consulting is op zoek naar talentvolle nieuwe Consultants Finance. Bestuurders bij onze klanten moeten de juiste beslissingen nemen voor hun toekomst. Maar zonder informatie, geen betrouwbaar besluit. Voor hun informatie over behaalde resultaten en prognoses zijn zij dagelijks afhankelijk van de financiële functie. Ook neemt de vraag vanuit de markt en toezichthouders doorlopend toe voor betrouwbaardere (financiële) informatie en transparante processen. Het finance team van PwC Consulting maakt dat mogelijk voor onze klanten. Wij helpen om hun financiële functie in lijn te brengen met de strategie en tegelijk slim en efficiënt in te richten. Alleen op die manier kan worden voldaan aan de vragen van interne en externe stakeholders.

Als startend Consultant binnen Finance maak je onderdeel uit van een team dat in nauwe samenwerking met de klant aan uitdagende en complexe Finance vraagstukken werkt.

Wie ben je?

Als Consultant binnen onze Finance groep wil je je carrière een vliegende start geven. Je wilt je verder ontplooien, je opgedane kennis delen, je netwerk uitbreiden en het beste uit jezelf en je collega’s halen.

 • Je bent onlangs afgestudeerd of hebt maximaal twee jaar werkervaring.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op academisch niveau met goede studieresultaten, bij voorkeur Finance, Bedrijfseconomie, Accounting & Control of Bedrijfskunde. Als je een andere studieachtergrond hebt, maar aantoonbare affiniteit hebt met Finance, komen we ook graag met je in contact.
 • Je weet impact te maken, bent analytisch sterk en nieuwsgierig en vindt het leuk om in multidisciplinaire teams te werken.
 • Je vindt het leuk om op een praktische en creatieve manier steeds weer nieuwe vraagstukken te analyseren en op te lossen
 • Je bent een teamplayer, sociaal, ambitieus, zeer gemotiveerd om verder te leren en hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Hoe ziet je werk eruit?

Vanaf de eerste dag ben je een integraal deel van een team van professionals binnen de groep Finance van onze adviespraktijk, die in nauwe samenwerking met de klant werkt aan het verbeteren van hun Finance functie. Zo helpen wij onze klanten met het vertalen van hun strategie naar concrete uitvoering. We ondersteunen hen met het grip krijgen op hun organisatie en het inzichtelijk maken van de prestaties door de juiste management informatie naar boven te halen. Je werkt als consultant bijvoorbeeld mee aan een doorlichting van de financiële functie, strategische kostenbesparingstrajecten, het ontwikkelen van managementinformatie of het verbeteren en implementeren van financiële processen en systemen. 

Samen met je collega’s adviseer je klanten die de top van het Nederlandse bedrijfsleven vormen, zoals banken, verzekeraars, multinationals en toonaangevende overheidsinstellingen. Daarbij werk je in projectteams en onder begeleiding van een senior consultant of manager.

Wat bieden we je?

Als je bij PwC gaat werken, ben je verzekerd van diverse klanten, inspirerende collega's en uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven.

 • Je wordt onderdeel van een toonaangevende, internationale adviesorganisatie;
 • Je krijgt uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Je krijgt een persoonlijke coach toegewezen, die jou begeleidt en jou de ruimte geeft om jouw doelen te verwezenlijken;
 • Wij garanderen een afwisselende baan in een prettige en collegiale sfeer waarbij er een goede combinatie zal zijn tussen inhoudelijke - en procesmatige uitdagingen;
 • Je krijgt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder andere een deels premievrij pensioen en 32 vakantiedagen.
 • Het Consulting Traineeship creëert volop mogelijkheden om bredere PwC kennis en ervaring op te doen, verzekert je van een groep peers tijdens je dagelijkse werk en biedt een curriculum van verschillende trainingen.
 • We hebben een gestructureerd programma dat je de mogelijkheid geeft actief deel te nemen aan Corporate Responsibility projecten die een duidelijke maatschappelijke impact hebben.

Wie zijn we?

Bij PwC Nederland willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma’s in 157 landen met meer dan 208.000 mensen. In Nederland werken ruim 4.400 mensen met elkaar samen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten.

De vacature consultant Finance valt binnen het werkveld Advisory, waarin we klanten adviseren op de terreinen van organisatieontwikkeling, performance improvement en crisismanagement.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan de functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure en solliciteer direct via onze website. Als je jouw sollicitatie inclusief CV, motivatiebrief en cijferlijsten van je bachelor- en masteropleiding indient, ontvang je binnen twee weken bericht over je sollicitatie.

Read the full description and apply

Login or register