Overview

Afstudeerstage Management accounting & control

Function: Recruitment | 40 hours a week

Type: Internship

Location: Amsterdam

Apply now

Description

Ben je bijna klaar met je studie en wil je jouw scriptie schrijven op het gebied van Management Accounting & Control? Krijg je energie van het oplossen van complexe problemen? En zou je graag meer beeld krijgen van werken binnen een consultancy praktijk? Dan bieden wij jou de kans om een interessant onderwerp binnen onze Consulting Finance praktijk te onderzoeken. Naast je scriptie krijg je voldoende mogelijkheden om PwC te leren kennen.

Wie ben je?

 • Je doet een universitaire studie en bevind je in de afrondende fase van je bachelor of je bent bezig met een master in een financieel economische studierichting;
 • Je hebt uitstekende academische resultaten;
 • Je bent analytisch sterk onderlegd en stelt kritische vragen;
 • Je hebt een gezonde nieuwsgierigheid en je vindt het uitdagend om je in complexe problemen vast te bijten;
 • Je bent aantoonbaar een uitstekende teamspeler;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Hoe ziet je werk eruit?

Het Consulting Finance team binnen PwC Advisory adviseert onze klanten over de inrichting van de financiële organisatie binnen ondernemingen. Onder financiële organisatie verstaan we alle activiteiten en afdelingen binnen het aandachtsgebied van de CFO, die daarmee onze primaire klant is.

De financiële organisatie kent een aantal uitdagingen. Zo verwachten interne klanten waardevollere informatie. Niet alleen cijfers, maar ook een verhaal en advies. Ook is door technologische ontwikkelingen de hoeveelheid beschikbare informatie enorm toegenomen. De financiële organisatie heeft als taak de essentie hiervan inzichtelijk te maken op een begrijpelijke manier. Daarnaast wordt in toenemende mate van de financiële organisatie verwacht dat zij aanschuift aan de directietafel en een duidelijke stem heeft in het besluitvormingsproces.

Binnen deze omstandigheden is de vraag opportuun of de huidige organisatie is ingericht op deze uitdagingen. Sluit de organisatorische inrichting in voldoende mate aan op de gewenste samenwerking? Wat zijn de effecten van veranderingen op de beheersing van een onderneming? Beschikken medewerkers over de juiste vaardigheden en gedrag om een goede gesprekspartner voor de directie en organisatie te zijn? Vragen die verder onderzoek waard zijn.

Wij bieden jou de mogelijkheid om zelfstandig een onderzoek uit te voeren binnen onze Finance praktijk. De resultaten uit het onderzoek vormen input voor de vraagstukken bij klanten in de dagelijkse praktijk. Jouw onderzoek draagt dus bij aan de kennis die wij met de klant delen. Mogelijke onderwerpen voor onderzoek zijn:

 • De veranderende rol van de controller binnen een onderneming. Met het veranderen van de financiële organisatie, verandert wellicht ook het gewenste profiel van de controller binnen een onderneming. Daarbij rijst een aantal vragen: Wat is het gewenste profiel van een controller in deze nieuwe situatie? Welke competenties zijn benodigd en welke rolverandering moet de controller doormaken? Wordt deze ontwikkeling binnen alle sectoren waargenomen?
 • De positionering van de financiële organisatie binnen ondernemingen. Daarbij zouden de volgende vragen een startpunt kunnen zijn: In hoeverre is centralisatie van de financiële functie binnen ondernemingen gewenst? Moeten alle financials rapporteren aan de CFO? Of zou het model meer decentraal kunnen worden ingericht? Is er een ideale inrichting van de financiële organisatie of zijn er trends zichtbaar binnen verschillende bedrijfstakken?

Als je zelf een interessant onderwerp op het oog hebt, nodigen we je graag uit om dit met ons te delen!

Wat bieden we je?

 • Een inspirerende werkomgeving in een ambitieus en professioneel team;
 • Persoonlijke begeleiding met aandacht voor ontwikkeling;
 • Toegang tot alle informatiebronnen die PwC tot haar beschikking heeft;
 • Een laptop en een uitstekende stagevergoeding.

Wie zijn we?

Bij PwC Nederland willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma’s in 157 landen met meer dan 208.000 mensen. In Nederland werken ruim 4.400 mensen met elkaar samen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten.

De vacature valt binnen het werkveld Advisory waarin we klanten adviseren op de terreinen van organisatieontwikkeling, performance improvement en crisismanagement.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan de functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure en solliciteer direct via de website. Als je jouw sollicitatie inclusief CV, motivatiebrief en cijferlijsten indient, ontvang je binnen 2 weken bericht over je sollicitatie. 

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust.

Romaana Bharos

Read the full description and apply

Login or register