Overview

Afstudeerstage Financiële Instrumenten en Accounting

Function: Campus Recruitment | 32 hours a week

Type: Internship

Location: Amsterdam

Apply now

Description

Het einde van je studie is in zicht, nog één uitdaging te gaan; het schrijven van je scriptie. Wil je je scriptie schrijven op een meer interessante plek dan de UB? Wij helpen je hier graag bij! 
Een scriptie stage bij PwC biedt jou de gelegenheid om waardevolle en relevante ervaring op te doen. Het is naast het schrijven van je scriptie ook mogelijk om praktijkervaring op te doen binnen de business unit Capital Markets and Accounting Advisory Services (“CMAAS”) van PwC bij de specialisten in Financiële Instrumenten en Accounting. Binnen het Financiële Instrumenten team van CMAAS adviseren wij klanten op het terrein van verslaggeving en de waardering van financiële instrumenten. Ook ondersteunen wij PwC controle teams bij het controleren van treasury activiteiten en financiële instrumenten posities in de balans. 
Spreekt jou dit speelveld aan en wil je zo'n onderwerp grondig onderzoeken tijdens je scriptie stage? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij bieden je de mogelijkheid om je Masterscriptie te schrijven met de hulp van specialisten op het gebied van financiële instrumenten. Ook zal deze stageplek je een kans bieden om te ervaren hoe wij werken binnen ons team.

Je belangrijkste bezigheid is om je scriptie te schrijven over een onderwerp dat je zelf aandraagt of samen met je coach bedenkt. Jouw coach helpt je bij het formuleren van je probleemstelling en begeleidt je op vaktechnisch gebied. 
Je zult een kamer delen met collega-stagiaires en andere collega’s binnen CMAAS. Je zult ervaren dat, door de open cultuur binnen de groep, je niet alleen door je coach begeleid wordt, maar dat andere collega's ook bereid zijn om je te helpen wanneer je vragen hebt. Omdat je bent omringd door professionals die aan verschillende soorten opdrachten en klanten werken, heb je de mogelijkheid om je kennis, theorieën en conclusies te toetsen aan de praktijk.

Requirements

Je bent een aanstormend talent en hebt affiniteit met financiële markten en relevante verslaggeving en regelgeving. Je bent ambitieus en wilt jezelf graag verder ontwikkelen.

  • Je zit in de laatste fase van je Master Finance, Accountancy, Economie, Bedrijfskunde- economie, of technische of vergelijkbare financieel economische richting met goede resultaten;
  • Je bent geïnteresseerd in onderwerpen zoals verslaggeving voor financiële instrumenten (IAS 39, IFRS 9, RJ 290);
  • Je hebt goede sociale vaardigheden en je werkt graag in teamverband;
  • Je hebt een meer dan gemiddelde interesse voor Financial Markets;
  • Je beschikt over uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden (woord en geschrift);
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Engels (bij voorkeur ook vloeiend in het Nederlands);
  • Je ziet deze stage als je eerste stap van jouw loopbaan bij PwC.

Specialization

Accounting

Required Languages

Dutch, English