Overview

Trainee Finance

Function: 36 hours a week

Type: Job

Location: Rotterdam

Apply now

Description

Ben je bijna afgestudeerd en wil je een vliegende start bij een vooraanstaande organisatie?  Wil jij erachter komen waar jouw kwaliteiten liggen en welke kant jij je op wilt ontwikkelen? Dit kan bij het Havenbedrijf Rotterdam, het bedrijf dat actief is voor heel de haven. Dat betekent dat we opereren in de vaak complexe context van commerciële belangen, politieke verhoudingen en maatschappelijke ontwikkelingen. Die verscheidenheid aan dimensies en belangen maakt ons werk vaak extra spannend en uniek. Dit is dé kans om een uitdagende start van je carrière te maken binnen een unieke omgeving.  
 

Afdelingsinformatie

Zodra je bij ons begint, ga je gelijk 6 maanden aan de slag met een leuke en uitdagende opdracht bij  Finance. De afdeling Finance staat dicht tegen het primaire proces van het Havenbedrijf aan en is een proactieve business partner. Finance organiseert en levert zowel managementinformatie op diverse niveaus: ten behoeve van de afdelingen, de algemene directie, RvC en AvA als de ondersteuning op het financiële domein op ons investeringsportfolio . Voor de totstandkoming hiervan wordt nauw samengewerkt met de diverse lijnafdelingen en projectteams. 
 

Wat ga je doen?

Het traineeship bestaat uit vier praktijkopdrachten en diverse opleidingen.
De eerste opdracht hebben wij alvast voor je gemaakt en heeft sterke affiniteit met jouw afstudeerrichting.  Voorbeelden van opdrachten bij Finance is het opstellen van een business case voor de vestiging van een nieuwe klant in de haven, het opstellen en bespreken van maandrapportages met de business, het opstellen van analyses ter voorbereiding op de jaarrekening die met de accountant wordt besproken of het in kaart brengen van financiële risico´s bij een mogelijk nieuwe (inter)nationale deelneming. Learning on the job staat centraal. 
Aansluitend op je leerbehoeften regel je de overige 3 opdrachten zelf.  Je 1e en 4e opdracht zijn bij dezelfde afdeling, de 2 en/of 3e opdracht zijn bij andere afdelingen. Iedere opdracht heeft een looptijd van een half jaar. Door te rouleren over afdelingen krijg je sterk inzicht in je capaciteiten en word je inzetbaarheid flink verhoogd!  
Naast je opdrachten en begeleiding on the job krijg je iedere maand diverse opleidingen/ trainingen aangeboden, zoals projectmanagement, verdieping in strategie, gesprekstechnieken, stakeholdermanagement, coachingsvaardigheden, etc. 
Je wordt begeleid door de leidinggevende (tevens mentor) van de afdeling Finance waar je begint en door onze MD (Management Development)-officer. De MD-officer is overall verantwoordelijk voor het traineeprogramma en is derhalve nauw betrokken bij jouw persoonlijke ontwikkeling. 
 

Wat vragen wij van jou?

Je hebt  op korte termijn een academische titel binnen een van de afstudeerrichtingen binnen de studie Economie of Bedrijfskunde met uitstekende studieresultaten. Of je hebt maximaal twee jaar werkervaring met een academisch denkniveau in de genoemde profielen (Economie of Bedrijfskunde). En je wilt je kennis op een creatieve manier inzetten om tot de slimste oplossingen te komen. Je bent nieuwsgierig en weet te verbinden en samen met anderen doelen te bereiken. Je hebt een groot leervermogen en kunt proactief problemen oplossen. Verder ben je natuurlijk gemotiveerd om voor de mooiste haven van Europa aan de slag te gaan. 

 

Wat bieden we jou?

Wij bieden jou een leerzame, prettige en informele werkomgeving. Een breed, boeiend en leerzaam opleidingsprogramma en persoonlijke begeleiding. Een salaris van maximaal € 2.650 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Wij kennen een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket met o.a. een 36-urige werkweek, 13e maand, intern sportcentrum, vitaliteitsbijdrage, een reiskostenvergoeding (woon-werk). 
Aan het eind van je traineeship ben je hier twee jaar in dienst geweest en heb je het Havenbedrijf vanuit allerlei perspectieven leren kennen. Hoe mooi zal het wel niet zijn om daarna op een functie in te stromen, die past bij je ambities die je tijdens je traineeship hebt ontdekt? 

 

Contactinformatie

Op basis van je motivatie, CV, cijferlijst en online assessment selecteren wij in de maand juni de twintig beste kandidaten en zij worden uitgenodigd voor een kennismakings- en selectiedag. Voor de beste trainee volgt in juli een arbeidsvoorwaardengesprek en kun je in september aan de slag!
Heb je vragen? Stuur dan een bericht naar recruitment@portofrotterdam.com(link stuurt een e-mail) 

Read the full description and apply

Login or register