Overview

Trainee Digital & Information Technology

Function: 36 hours a week

Type: Job

Location: Rotterdam

Apply now

Description

Ben je bijna afgestudeerd en wil je een vliegende start bij een vooraanstaande organisatie?  Wil jij erachter komen waar jouw kwaliteiten liggen en welke kant jij je op wilt ontwikkelen? Dit kan bij het Port of Rotterdam (Havenbedrijf Rotterdam), het bedrijf dat actief is voor heel de haven en er voor zorgt dat de Rotterdamse haven de slimste haven is. De verscheidenheid aan dimensies en belangen maakt ons werk vaak extra spannend en uniek: Port of Rotterdam is verantwoordelijk voor de vlotte en veilige scheepvaart, de gebiedsontwikkeling in het 50km lange havengebied en voor de soepele  logistieke doorvoer tussen zee en het binnenland van Europa.  Dit is dé kans om een uitdagende start van je carrière te maken binnen een unieke omgeving.  
 

Afdelingsinformatie

Wanneer je bij ons begint, ga je gelijk 6 maanden aan de slag met een leuke en uitdagende opdracht voor de afdeling  Digital & Information Technologie (D&IT). D&IT is de afdeling die nieuwe digitale producten ontwikkelt voor de digitale ambities van Port of Rotterdam. De afdeling introduceert innovatieve technieken, coördineert de Digitale Strategie en organiseert architectuur en control (operationeel beheer) . De ontwikkeling van digitale producten gebeurt grotendeels met partners, waarvoor de afdeling samenwerkt met toonaangevende lokale en internationale partijen die veelal behoren tot de marktleiders in hun discipline.
 

Wat ga je doen?

Het traineeship bestaat uit vier praktijkopdrachten en diverse opleidingen. De eerste en laatste opdracht vindt plaats bij D&IT en kan bijvoorbeeld gaan over Cyber Security of Data Management.  De opdrachten  staan allemaal direct of indirect  in het teken van de concurrentiekracht van informatie en informatietechnologie voor de haven van Rotterdam. Je werkt aan slimme toepassingen van data en je ontwikkelt zelf of met collega’s IT innovaties voor de haven van Rotterdam. 

Aansluitend op je leerbehoeften regel je de overige 3 opdrachten zelf.  Je 1e en 4e opdracht zijn bij dezelfde afdeling, de 2 en/of 3e opdracht zijn bij andere afdelingen. Iedere opdracht heeft een looptijd van een half jaar. Door te rouleren over afdelingen krijg je sterk inzicht in je capaciteiten en word je inzetbaarheid flink verhoogd!  

Naast je opdrachten en begeleiding on the job krijg je iedere maand diverse opleidingen/ trainingen aangeboden, zoals projectmanagement, verdieping in strategie, gesprekstechnieken, stakeholdermanagement, coachingsvaardigheden, etc. 
Je wordt begeleid door de leidinggevende (tevens mentor) van de afdeling waar je begint en door onze MD (Management Development)-officer. De MD-officer is overall verantwoordelijk voor het traineeprogramma en is derhalve nauw betrokken bij jouw persoonlijke ontwikkeling.

 

Wat vragen wij van jou?

Je hebt  op korte termijn een academische titel op het snijvlak van business en IT (bij voorkeur een studie in techniek, informatie of economie) met uitstekende studieresultaten. Of je hebt maximaal twee jaar werkervaring met een academisch denkniveau in het genoemde profiel. En je wilt je kennis op een creatieve manier inzetten om tot de slimste oplossingen te komen. Je weet te verbinden en samen met anderen doelen te bereiken. Je hebt een groot leervermogen en kunt proactief problemen oplossen. Verder ben je natuurlijk gemotiveerd om voor de mooiste haven van Europa aan de slag te gaan. 

 

Wat bieden we jou?

Wij bieden jou een leerzame, prettige en informele werkomgeving. Een breed, boeiend en leerzaam opleidingsprogramma en persoonlijke begeleiding. Een salaris van maximaal € 2.650 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Wij kennen een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket met o.a. een 36-urige werkweek, 13e maand, intern sportcentrum, vitaliteitsbijdrage, een reiskostenvergoeding (woon-werk). 

Aan het eind van je traineeship ben je hier twee jaar in dienst geweest en heb je het Havenbedrijf vanuit allerlei perspectieven leren kennen. Hoe mooi zal het wel niet zijn om daarna op een functie in te stromen, die past bij je ambities die je tijdens je traineeship hebt ontdekt? 

 

Contactinformatie

Op basis van je motivatie, CV, cijferlijst en online assessment selecteren wij in de maand juni de twintig beste kandidaten en zij worden uitgenodigd voor een kennismakings- en selectiedag. Voor de beste trainee volgt in juli een arbeidsvoorwaardengesprek en kun je in september aan de slag!
Heb je vragen? Stuur dan een bericht naar recruitment@portofrotterdam.com(link stuurt een e-mail) 

Read the full description and apply

Login or register