Overview

Stage eCommerce - Digital Marketing

Function: HR Recruitment | 6 maanden | 40 hours a week

Type: Internship

Location: Amstelveen

Salary: 500 euro o.b.v. 40 uur p/w

Apply now

Description

Voor onze Commerciële afdeling zijn we op zoek naar een stagiair(e) voor een meewerkstage op het gebied van Digital Marketing, vallend onder het eCommerce team.

eCommerce binnen Nestlé

Binnen de Commerciële afdeling valt de snelst groeiende unit eCommerce. Deze unit heeft als voornaamste doel dit snel groeiende kanaal (jaarlijkse groei van 30% - 40%) centraal vanuit Nestlé te kunnen bewerken.
Extern gaat het om het bewerken van onze eCommerce klanten (enerzijds “Bricks & Mortars” zoals Albert Heijn en JUMBO en anderzijds “Pure Players” zoals bijv. Picnic) door een in eCommerce gespecialiseerde Business Development Manager.
Intern gaat het om onze businessunits (Nestlé Culinary: MAGGI, Nestlé Confectionery en Nestlé Beverages) te assisteren met onder andere:

 • Het op orde krijgen en verbeteren van de juiste Content en Search performance
 • Het intern prioriteren en faciliteren van marketing activiteiten
 • Innovatieve internationale tools op lokaal niveau implementeren

Met de komst van deze stageplek breiden we uit in het ondersteunen van de marketing teams op digitaal vlak. Alle grote of juist gepersonaliseerde marketing campagnes en de juiste verpakkingen dienen online goed doorvertaald te worden. Hier gaat deze functie het verschil in maken!

De uitdaging

Per 1 augustus 2018 zijn wij op zoek naar een nieuwe stagiair(e). Ben jij een digitale marketing topper, vind je het een mooie uitdaging om mee te werken op de afdeling eCommerce als echte verbinding tussen marketing en sales? Wil je in alle facetten van online marketing binnen een groot FMCG bedrijf betrokken zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken

Een HBO/WO-student(e) die het een mooie uitdaging vindt om mee te werken aan verschillende digitale marketingprojecten en zo ervaring op kan doen.

In deze rol ben je o.a. verantwoordelijk voor:

 • Het meten en valideren van de kwaliteit van zowel Content als Search performance van onze merken op de eRetailer websites en dit terugkoppelen en opvolgen met de Marketing Teams;
 • Mede beheren van eContent platform Brandbank;
 • eCommerce teksten bijhouden en uitbreiden in Brandbank;
 • Ondersteunen bij opzetten en uitrollen van online communicatiecampagnes op eRetailer websites;
 • Meedenken in nooit eerder bedachte online marketing initiatieven die passen bij onze merken en doelstellingen.

Je zal deze werkzaamheden verrichten voor o.a. onze Koffie, Chocolade en Culinaire merken.

Wij zoeken iemand met de volgende eigenschappen

 • HBO/WO student, bij voorkeur in de studierichting (digitale) Communicatie of (digitale) Marketing;
 • Enthousiast en ambitieus;
 • Creatief;
 • Passie voor digital marketing;
 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend;
 • Kan goed schrijven en is communicatief sterk;
 • Zelfstandige werker en flexibel, multi-tasker en gestructureerd;
 • Ervaring met Microsoft Office (Word, Excel en PowerPoint).

Wij bieden

Een unieke kans om mee te maken hoe het is om als marketeer bij een groot FMCG-bedrijf te werken. Hiernaast ook uniek in zijn sterke koppeling met online, eCommerce én meerdere marketing teams.
Daarnaast is deze stage natuurlijk de kans bij uitstek om mee te draaien in een multinational als Nestlé. Gedurende 6 maanden werk je 5 dagen per week op het hoofdkantoor in Amstelveen en word je uitstekend begeleid. De stagevergoeding bij Nestlé bedraagt 500 euro per maand en reiskosten worden volledig vergoed.

Naast hard werken en veel leren, mag de sociale kant van een stage natuurlijk ook niet ontbreken! Door de open en informele sfeer op het kantoor is er altijd ruimte voor gezelligheid, een koffie break, samen sporten en genieten van leuke activiteiten. Daarnaast bestaat er een hechte stagiair-community bij Nestlé. Zo worden er stagiair-cases en etentjes georganiseerd en wordt er regelmatig samen geborreld.

Bereikbaarheid

Jouw werkplek in Amstelveen, vlakbij het Stadshart, is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf bijvoorbeeld Utrecht, Leiden en Rotterdam zijn er goede verbindingen naar station Amsterdam Zuid. Vanaf het station is het slechts 10 minuten met de metro/tram.

Interesse?

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Dan ontvangen we graag je cv en motivatiebrief t.a.v. Maartje Jaspars. Alleen sollicitaties met cv en motivatie worden in behandeling genomen. Upload deze nu meteen via deze link:

https://nestle.taleo.net/careersection/3/jobdetail.ftl?job=18000465&tz=GMT%2B02%3A00

Mocht je nog vragen hebben stuur deze dan naar careers@nl.nestle.com.

Over Nestlé

In een wereld die sneller lijkt te veranderen dan ooit tevoren, zijn wij blij om jou te mogen ontmoeten. Nestlé is de wereldwijde speler in Nutrition, Health en Wellness. Inmiddels al 150 jaar aanwezig in Nederland. Wij zijn een organisatie met enorme schaal en een immens netwerk van relaties. Dat betekent ook dat alles dat we doen een grote impact heeft. En wij geloven dat alles wat er wereldwijd gebeurt ook bij je thuis gebeurt; hoe we omgaan met onze planeet, onze gemeenschappen en hoe we om individuen en gezinnen geven. Alles staat met elkaar in verbinding. Daarom is onze missie het verbeteren van levenskwaliteit en bijdragen aan een gezondere toekomst. We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en door onze bekwaamheid te uiten zijn we in staat die gedeelde waarde te creëren. We zijn een wereldwijd bedrijf voor de productie van voedingsmiddelen met lokale verplichtingen. Een hecht team dat voor elkaar klaarstaat. Een groep mensen die niet voor niets hier werkt. Welkom in onze wereld. Onze wereld bij Nestlé. www.nestle.nl