Overview

Stage Category Management & Business Control

Function: HR Recruitment | 6 maanden | 40 hours a week

Type: Internship

Location: Amstelveen

Salary: 500 euro o.b.v. 40 uur p/w

Apply now

Description

Voor onze afdeling Nestlé Confectionery zijn we op zoek naar een stagiair(e) voor een meewerkstage op het gebied Category Management & Business Control

Confectionery

Nestlé heeft een brede range fantastische chocolademerken, waaronder KITKAT, LION, NUTS, ROLO, BROS, en SMARTIES. ‘Have a break, have a KitKat’ is al jaren de beroemde slogan van de KITKAT en de tv-commercial van ROLO werd verkozen tot de beste van de eeuw. Naast reclamecampagnes spelen er ook vele promoties op de winkelvloer, waarvoor wij continu producten zoeken die wij in Nederland kunnen introduceren. Daarnaast kijken wij hoe we ons bestaande assortiment optimaal kunnen laten aansluiten bij de wensen van de consument.

De uitdaging     

Per 1 augustus 2018 zijn wij op zoek naar een nieuwe stagiair(e) op het gebied van Category Management en Business Control binnen de afdeling Confectionery. Business Control binnen Chocolade is verantwoordelijk voor het monitoren en vooral het bijsturen van de P&L om de financiële targets te behalen. Je schakelt zowel met marketing & Sales als met o.a. de afdelingen Finance en Inkoop.

Het Category Management Team vertaalt consumenten, shopper en Retail inzichten door naar concrete acties om de categorie te laten groeien. Binnen dit team schakel je tussen Marketing en Sales en communiceer je met verschillende disciplines.

Ben jij een leergierig persoon met brede commerciële interesse, communicatief sterk en kan je niet wachten om je verworven Finance-, business- en marketingkennis toe te passen in de praktijk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In deze rol ben je verantwoordelijk voor:

 • Het assisteren van de business controller bij het doorrekenen van performance en winstgevendheid op product- en klantniveau;
 • monitoren van de ontwikkeling van de chocolade categorie en Nestlé merken;
 • analyseren van productintroducties, promotie effectiviteit en concurrentie;
 • ondersteunen van het Category Management Team bij het analyseren van de chocolademarkt en het doen van aanbevelingen aan zowel sales als marketing;
 • optimalisatie van het portfolio en verpakkingstrajecten van onze (seizoens)producten.

Wij zoeken iemand met de volgende eigenschappen

 • WO student;
 • enthousiast, analytisch sterk en je kunt goed overweg met Excel;
 • leergierig en niet bang om op mensen af te stappen;
 • je bent in staat dingen snel op te pakken en aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken;
 • affiniteit met de FMCG-branche;
 • pragmatisch en niet bang om de handen uit de mouwen te steken;
 • zowel sterk in zelfstandig werken als in teamverband.

Wij bieden

Een unieke kans om mee te maken hoe het is om op diverse vlakken werkzaam te zijn bij een wereldmerk in een groot internationaal FMCG-bedrijf. Daarnaast is deze stage natuurlijk de mogelijkheid bij uitstek om mee te draaien in een multinational als Nestlé. Gedurende 6 maanden werk je 5 dagen per week op het hoofdkantoor in Amstelveen en word je uitstekend begeleid. De stagevergoeding bij Nestlé bedraagt 500 euro per maand en reiskosten worden volledig vergoed. Daarnaast heb je natuurlijk toegang tot onze heerlijke chocoladeproducten!

Naast hard werken en veel leren, mag de sociale kant van een stage natuurlijk ook niet ontbreken! Door de open en informele sfeer op het kantoor is er altijd ruimte voor gezelligheid, een koffie break, samen sporten en genieten van leuke activiteiten. Daarnaast bestaat er een hechte stagiair-community bij Nestlé. Zo worden er stagiair-cases en etentjes georganiseerd en wordt er regelmatig samen geborreld.

Bereikbaarheid

Jouw werkplek in Amstelveen, vlakbij het Stadshart, is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf bijvoorbeeld Utrecht, Leiden en Rotterdam zijn er goede verbindingen naar station Amsterdam Zuid. Vanaf het station is het slechts 10 minuten met de metro/tram.

Interesse?

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Dan ontvangen we graag je cv en motivatiebrief t.a.v. Maartje Jaspars. Alleen sollicitaties met cv en motivatie worden in behandeling genomen. Upload deze nu meteen via deze link:

https://nestle.taleo.net/careersection/3/jobdetail.ftl?job=180002VE&tz=GMT%2B02%3A00

Mocht je nog vragen hebben stuur deze dan naar careers@nl.nestle.com.

Over Nestlé

In een wereld die sneller lijkt te veranderen dan ooit tevoren, zijn wij blij om jou te mogen ontmoeten. Nestlé is de wereldwijde speler in Nutrition, Health en Wellness. Inmiddels al 150 jaar aanwezig in Nederland. Wij zijn een organisatie met enorme schaal en een immens netwerk van relaties. Dat betekent ook dat alles dat we doen een grote impact heeft. En wij geloven dat alles wat er wereldwijd gebeurt ook bij je thuis gebeurt; hoe we omgaan met onze planeet, onze gemeenschappen en hoe we om individuen en gezinnen geven. Alles staat met elkaar in verbinding. Daarom is onze missie het verbeteren van levenskwaliteit en bijdragen aan een gezondere toekomst. We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en door onze bekwaamheid te uiten zijn we in staat die gedeelde waarde te creëren. We zijn een wereldwijd bedrijf voor de productie van voedingsmiddelen met lokale verplichtingen. Een hecht team dat voor elkaar klaarstaat. Een groep mensen die niet voor niets hier werkt. Welkom in onze wereld. Onze wereld bij Nestlé. www.nestle.nl