Overview

Meewerkstage Business Control & Category Management

Function: HR Recruitment | 6 months | 40 hours a week

Type: Internship

Location: Amstelveen

Salary: 500 euro/m

Apply now

Description

Voor onze afdeling Nestlé Confectionery zijn we op zoek naar een stagiair voor een meewerkstage op het gebied category management & business control
Confectionery
Nestlé heeft een brede range fantastische chocolademerken, waaronder KITKAT, LION, NUTS, ROLO, BROS, en SMARTIES. ‘Have a break, have a KitKat’ is al jaren de beroemde slogan van de KITKAT en de tv-commercial van ROLO werd verkozen tot de beste van de eeuw. Naast reclamecampagnes spelen er ook vele promoties op de winkelvloer, waarvoor wij continu producten zoeken die wij in Nederland kunnen introduceren. Daarnaast kijken wij hoe we ons bestaande assortiment optimaal kunnen laten aansluiten bij de wensen van de consument.
 
De uitdaging…   
Per 1 februari 2018 zijn wij op zoek naar een nieuwe stagiair op het gebied van Category Management en Business Control binnen de afdeling Confectionery. Business Control binnen Chocolade is verantwoordelijk voor het monitoren en vooral het bijsturen van de P&L om de financiële targets te behalen. Je schakelt zowel met marketing & Sales als met o.a. de afdelingen finance en inkoop.
 
Het Category Management Team vertaalt consumenten, shopper en retail inzichten door naar concrete acties om de categorie te laten groeien. Binnen dit team schakel je tussen Marketing en Sales en communiceer je met verschillende disciplines.
 
Ben jij een leergierig persoon met brede commerciële interesse, communicatief sterk en kan je niet wachten om je verworven finance-, business- en marketingkennis toe te passen in de praktijk? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 
In deze rol ben je verantwoordelijk voor:
 • Het assisteren van de business controller bij het doorrekenen van performance en winstgevendheid op product- en klantniveau;
 • Monitoren van de ontwikkeling van de chocolade categorie en Nestlé merken;
 • Analyseren van productintroducties, promotie effectiviteit en concurrentie;
 • Ondersteunen van het Category Management Team bij het analyseren van de chocolademarkt en het doen van aanbevelingen aan zowel sales als marketing;
 • Optimalisatie van het portfolio en verpakkingstrajecten van onze (seizoens)producten.
   
 
Wij bieden…
Een unieke kans om mee te maken hoe het is om op diverse vlakken werkzaam te zijn bij een wereldmerk in een groot internationaal FMCG-bedrijf. Daarnaast is deze stage natuurlijk de mogelijkheid bij uitstek om mee te draaien in een multinational als Nestlé. Gedurende 6 maanden werk je 5 dagen per week op het hoofdkantoor in Amstelveen en word je uitstekend begeleid. De stagevergoeding bij Nestlé bedraagt 500 euro per maand en reiskosten worden volledig vergoed. Daarnaast heb je natuurlijk toegang tot onze heerlijke chocoladeproducten!
 
 

Requirements

Wij zoeken iemand met de volgende eigenschappen
 • WO student;
 • Enthousiast, analytisch sterk en je kunt goed overweg met Excel;
 • Leergierig en niet bang om op mensen af te stappen;
 • Je bent in staat dingen snel op te pakken en aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken;
 • Affiniteit met de FMCG-branche;
 • Pragmatisch en niet bang om de handen uit de mouwen te steken;
 • Zowel sterk in zelfstandig werken als in teamverband.

Specialization

Other

Required Languages

Dutch

Procedure

Interesse?
Upload je CV en motivatiebrief t.a.v. Marieke Klok, HR-stagiaire.

Alleen online sollicitaties via Taleo, waarbij een CV en motivatiebrief is bijgevoegd, worden in behandeling genomen. Voor vragen kun je contact opnemen via careers@nl.nestle.com.
Over Nestlé…..  
Nestlé is ’s werelds grootste voedingsmiddelenconcern en bekend van merken als MAGGI, NESCAFÉ en KITKAT. Bij Nestlé streven we constant naar de beste kwaliteit en service. We dragen op een nuchtere manier zorg voor lekkere, goede en gezonde voeding, waarbij je ‘goed voelen’ centraal staat. Zo wil Nestlé meehelpen aan een leuk en goed leven, ofwel, Nestlé: Good Food, Good Life.

Binnen Nestlé Nederland heerst een open, informele en persoonlijke cultuur. Van elkaar leren staat centraal. Er is ruimte voor ondernemerschap en vrijheid van denken en handelen. Samenwerken is erg belangrijk. Nestlé medewerkers hebben een sterke werkethiek, loyaliteit en bedrijfstrots. Op het hoofdkantoor in Amstelveen werken 410 mensen