Overview

Scriptant Securing the ERP landscape

Function: 40 hours a week

Type: Internship

Location: Rotterdam

Apply now

Description

De functie

In de afgelopen jaren worden de IT landschappen bij organisaties omvangrijker en complexer. Door ontwikkelingen in de markt nemen organisaties nieuwe initiatieven en hebben zij oog voor nieuwe technologieën als internet of things, cloud computing en big data.

Door bovengenoemde technologieën en daarnaast cyber aanvallen zien we in ons werkveld organisaties worstelen met het beheersen van het steeds complexer wordende ERP landschap. Met andere woorden: organisaties zijn zoekende naar  ‘Securing the ERP’. Hoe dienen ze hun ERP landschap en randapplicaties te beveiligen tegen mogelijke interne of externe cyber aanvallen? Hoe kunnen ze aantonen dat de organisatie, de ingebrachte technologieën en het IT-landschap “in control” zijn? Dit zijn vraagstukken waar jij gedurende je scriptiestage mee aan de slag kan. Uiteraard zijn eigen ideeën over een onderwerp ook van harte welkom en kan je zelf richting geven aan de formulering en afbakening van het onderzoeksgebied.

Gedurende deze stage schrijf jij je scriptie in een team bestaande uit specialisten op het gebied van IT Risk consulting, specifiek de SAP Risk Consulting unit. Dit team opereert vanuit een wereldwijd netwerk en een dynamische, veelzijdige werkomgeving met een open- en ondernemende cultuur. We geven een objectief advies, voeren onafhankelijke onderzoeken uit en begeleiden organisatie bij optimalisaties, (her)inrichting en bij strategische vraagstukken op het snijvlak tussen business en IT.

Het schrijven van je scriptie bij KPMG is de ideale kans om ons team, het werkveld en onze oplossingen beter te leren kennen. Ook leren we jou graag beter kennen, we betrekken je daarom graag bij lopende adviesopdrachten die aansluiten bij jouw onderzoek en kunnen je introduceren bij klantcontacten. Dus ben jij een enthousiaste scriptant die onderzoek wil doen naar ‘Securing the ERP Landscape’ en overweeg je ook een adviesfunctie op dit gebied? Dan maken wij graag kennis met jou!
 

Het profiel

  • Je zit in het laatste jaar van je universitaire masteropleiding, bijvoorbeeld (business) information management, (technische) bedrijfskunde, informatica of een andere technische studie.
  • Je bent gedreven en op een gezonde manier ambitieus in alles wat je doet.
  • Je bent een doorpakker en hebt een proactieve instelling.
  • Je hebt een kritische, leergierige en professionele houding en je bent goed in staat om zelfstandig te werken.
  • Het leveren van kwalitatief goed werk staat bij je hoog in het vaandel.
  • Je hebt interesse in de wereld om je heen en bent maatschappelijk betrokken.
  • Als collega ben je betrokken en enthousiast en je beschikt over een gezonde dosis aan relativeringsvermogen en zelfreflectie.
  • Startdatum wordt bepaald in overleg. 

Ons aanbod

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in Audit, Tax en Advisory. Met een heldere visie, sterke waarden en gedreven mensen willen we onze solide positie verder verstevigen. Wij zijn ambitieus, deskundig en internationaal georiënteerd.
 
KPMG is een internationaal netwerk van bedrijven met persoonlijke aandacht voor medewerkers.  We hebben een sterke marktpositie. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten.
Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij KPMG. Met gerichte training, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen. Gedurende je stage zal je dan ook intensief worden begeleid vanuit KPMG.

KPMG staat open voor alle talenten. Met de meest uiteenlopende competenties. Vrouwen en mannen. Jong en oud. Ongeacht je culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Samen pakken we de uitdaging op. Met elkaar. Met de klant.
 

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Karlijn Smit (smit.karlijn@kpmg.nl). Solliciteren kan via onze website!

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Read the full description and apply

Login or register