Overview

Scriptant Financial Risk Management

Function: 32 hours a week

Type: Internship

Location: Amstelveen

Apply now

Description

De functie

Financial Risk Management, onderdeel van KPMG Advisory, is een toonaangevende, gespecialiseerde adviespraktijk. Financial Risk Management ondersteunt banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders bij vraagstukken rondom financieel risicomanagement, zowel vanuit kwantitatief als kwalitatief perspectief. Voorbeelden hiervan zijn; kwantificeren van financiële risico’s, interpreteren en implementeren van nieuwe wet- en regelgevingen en validatie van risicomodellen. We zijn op zoek naar studenten die in de afrondende fase van hun academische master zitten met een kwantitatieve achtergrond om ons team te komen versterken tijdens het doen van een scriptiestage.

Sfeer proeven, leren van professionals en onderzoek doen
Als scriptant schrijf je bij Financial Risk Management (FRM) je scriptie en kan je tegelijkertijd de sfeer proeven op de afdeling en daarnaast relevante ervaring op te doen terwijl je kennismaakt met onze collega’s. Naast het schrijven van je scriptie is er een mogelijkheid om mee te lopen gedurende je stage. Op die manier leer je bijvoorbeeld meer over de impact van Basel IV op de kapitaalvereisten van een bank, het kwantificeren van langlevenrisico onder Solvency II bij een verzekeraar, of over de inrichting van de vermogensbeheerfunctie bij een pensioenfonds. Klik hier voor meer informatie over Financial Risk Management.
 
De impact van ons werk is vaak groot. De interne processen van onze klanten kunnen ingrijpend wijzigen en soms moet de bedrijfscultuur aangepakt worden. Bij FRM werk je nauw samen met vakgenoten én met collega's van andere disciplines binnen KPMG. Je komt terecht in een jong, enthousiast, ambitieus en snelgroeiend team van financiële professionals met een academische achtergrond. Lijkt dit jou de ideale omgeving voor een scriptiestage en overweeg je daarnaast na je afstuderen een functie als consultant? Dan maken wij graag kennis met jou!  

Read the full description and apply

Login or register