Overview

Meeloopstage Branding & Communicatie

Function: 40 hours a week

Type: Internship

Location: Amstelveen

Apply now

Description

De functie

Ben jij een communicatie expert met een passie voor innovatie? Wordt dan nu onderdeel van ons innovatie kern team en maak een impact op innovatie in Nederland samen met een team van meer dan 40 KPMG consultants en collega stagiairs.
 
Het team
Je zult gaan werken binnen het KPMG Innovation team in Nederland, welke onderdeel is van het wereldwijde KPMG netwerk van professionals. KPMG is een van de weinige professional service firms die niet alleen innovatieve oplossingen identificeert maar ook samen met externe partijen producten, services en business modellen realiseert. Om de nieuwe producten, services en business modellen te realiseren worden innovatie beginselen zoals Design Thinking en The Lean Startup gecombineerd met Business Strategy vaardigheden en kennis. We werken hierbij actief samen met ons ecosysteem, zoals bijvoorbeeld startups en universiteiten om te komen tot nieuwe oplossingen (zie ook https://www.linkedin.com/showcase/5896877/).

Onze cultuur wordt getypeerd door ondernemerschap, oplossingsgericht werken en pro activiteit. Oplossingen worden ontwikkeld door gepassioneerde intrapreneurs die op een vernieuwende manier waarde willen leveren, waarin we diepgaande van de laatste technologische mogelijkheden verbinden met marktontwikkelingen. We zoeken mensen die met ons deze uitdaging aan willen gaan en klaar zijn om bij te dragen aan de snelle groei van de afdeling.
               
Wat/werkzaamheden 
Binnen het team krijg je een actieve rol op het gebied van branding en communicatie. Als lid van het centrale innovatie team ben je onder andere (mede) verantwoordelijk voor het bepalen van de branding & communicatie strategie (zowel on- als offline). KPMG biedt jou een fulltime stage voor een minimale periode van zes maanden. Een unieke kans voor communicatie talent met affiniteit voor innovatie, netwerken, co-creatie, en design thinking. Als stagiair heb je een uitdagende baan bestaande uit de volgende facetten:

 • Bijdragen aan het ontwerpen en implementeren van de juiste branding en communicatie strategie voor KPMG Innovatie;
 • Drijven van een interne en externe dialoog om het onderwerp innovatie binnen KPMG en haar klanten te bevorderen;
 • Ontwerpen en ontwikkelen van interne en externe communicatie (zoals Facebook, Twitter en LinkedIn) kanalen om het KPMG innovatie team (kern team en thema teams), werknemers van KPMG Nederland en externen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen op het gebied van innovatie;
 • Afstemmen van multi media kanalen zodat alle kanalen up to date zijn;
 • Samenwerken met thema teams voor het afstemmen van interne en externe communicatie incl. content planning;
 • Betrokken bij het creëren van inspirerende en interessante content over innovatie in Nederland d.m.v. interviews, blogs, vlogs etc. op een wekelijkse basis. Om dit zo goed mogelijk te doen krijg je de mogelijkheid om innovatie/ new tech. events te bezoeken voor het opdoen van relevante content om te communiceren via verschillende media kanalen (zowel intern als extern);
 • In contact komen met de meest coole startups, inspirerende ondernemers en thought leaders in diverse industrieën;
 • Monitoren van alle communicatie kanalen op een dagelijkse basis waarbij de analyses worden vertaald naar de branding en communicatie strategie;
 • Proactief oppakken van een veelheid aan operationele werkzaamheden die bij de bovengenoemde omschrijvingen horen.

Het profiel

 • Ervaring met Photoshop en/ of Adobe is een plus;
 • Bais kennis van Analytics, HTML en CMS is een plus;
 • Basis kennis over SEO en content marketing is een plus;
 • Je beschikt over een schrijftalent en bent creatief;
 • Je studeert op HBO of WO niveau;
 • Je bent gepassioneerd over innovatie en hebt affiniteit met vraagstukken op het snijvlak van nieuwe technologie, organisatie, bedrijfsvoering en informatievoorziening;                     
 • Je beschikt over een ondernemersmentaliteit die zich uit door nevenactiviteiten, internationale ervaring, een relevante bijbaan of het opzetten van een eigen bedrijf;
 • Je hebt affiniteit met het werken in teams;
 • Je bent communicatief vaardig in zowel de Nederlandse als de Engelse taal (mondeling en schriftelijk);
 • Je hebt interesse in wereld om je heen en bent maatschappelijk betrokken;
 • Je kunt onafhankelijk werken en beschikt over een proactieve houding;
 • Startdatum zo spoedig mogelijk of te bespreken.

Ons aanbod

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in Audit, Tax en Advisory. Met een heldere visie, sterke waarden en gedreven mensen willen we onze solide positie verder verstevigen. Wij zijn ambitieus, deskundig en internationaal georiënteerd.

KPMG is een internationaal netwerk van bedrijven met persoonlijke aandacht voor medewerkers.  We hebben een sterke marktpositie. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten.

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij KPMG. Met gerichte training, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen. Gedurende je stage zal je dan ook intensief worden begeleid vanuit KPMG.

KPMG staat open voor alle talenten. Met de meest uiteenlopende competenties. Vrouwen en mannen. Jong en oud. Ongeacht je culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Samen pakken we de uitdaging op. Met elkaar. Met de klant.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de verantwoordelijke recruitment adviseur. Direct solliciteren? Klik dan op onderstaande 'solliciteer' button.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Read the full description and apply

Login or register