Overview

Consultant Strategy – Public Sector – Veiligheidsdomein

Function: 40 hours a week

Type: Job

Location: Amstelveen

Apply now

Description

Een veiliger Nederland, daar maak jij je hard voor. Als Consultant Strategy & Operations – Public Sector ontwikkel jij je tot een consultant die organisaties in het veiligheidsdomein naar een hoger niveau tilt. Dagelijks werk je aan aansprekende strategische vraagstukken, grootschalige transformaties en politiek gevoelige verandertrajecten bij Ministeries en tal van grote uitvoeringsorganisaties in het veiligheidsdomein. Dus heb jij interesse in maatschappelijke opgaven met een directe impact? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven!

Het begeleiden en ondersteunen van grootschalige transformaties in het veiligheidsdomein. Het ondersteunen van klanten met strategische onderzoeken en doorlichtingen. Het begeleiden van ketensamenwerkingstrajecten. Het inzichtelijk maken en beheersen van effecten van beleidskeuzes middels business cases/kosten-batenanalyses. Het evalueren van veiligheidsbeleid. Het vertalen van trends en ontwikkelingen zoals big data, robotisering of digitalisering naar pasklare oplossingen. Organisatie(her)ontwerp en organisatieontwikkeling. Het begeleiden van grootschalige veranderprocessen samen mét de klant. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van uitdagende projecten waar je als Consultant Strategy & Operations – Public Sector dagelijks mee te maken krijgt.
 
Maak jij Nederland veiliger? 
Een veiliger Nederland, daarvoor maak jij je hard in deze adviesfunctie. De opdrachten op jouw bordje zijn uitdagend en divers. Je werkt dagelijks aan uiteenlopende adviesopdrachten bij Ministeries en tal van grote uitvoeringsorganisaties in het veiligheidsdomein; van politie en de vreemdelingenketen tot veiligheidsregio’s en meldkamers. Je draagt veel eigen verantwoordelijkheid, maar werkt ook hecht samen met collega’s en experts.
 
Veel doen, snel groeien
S&O - Public Sector is een ambitieus onderdeel binnen KPMG Advisory en valt binnen de 'Strategy & Operations' suite. Je begeleidt toonaangevende klanten bij transformaties, optimaliseert kwaliteit en kosten, ontwikkelt strategieën en evalueert beleid. Zo doe je razendsnel veel ervaring op. Juist bij tegengestelde belangen of andere problemen zet jij door!
 
S&O - Public Sector werkt nauw samen met KPMG-competentiegroepen zoals People & Change, Financial Management, IT, Data & Analytics, Innovation, etc. Daarmee  bedienen wij onze klanten zo goed mogelijk en doe jij specialistische kennis en ervaring op. Wanneer je niet aan klantopdrachten werkt, werk je aan marktbewerking, productontwikkeling of aan je persoonlijke ontwikkeling!
 
Wij kiezen voor een aantal specifieke segmenten in de publieke sector. Segmenten waar we écht het verschil kunnen maken. Zoals in het veiligheidsdomein. KPMG beschikt over het ‘Justice & Security Global Center of Excellence’. In dit CoE worden nieuwe proposities ontwikkeld, de internationale trends en ontwikkelingen op het gebied van Justitie & Veiligheid bijgehouden en vertaald naar oplossingen voor de specifieke Nederlandse context.

 

Optelsom van talenten
In een eeuw zijn we uitgegroeid van één Nederlands kantoor tot een organisatie met ruim 170.000 gedreven professionals wereldwijd. Die jou inspireren het beste uit jezelf te halen. Voor ieder project brengen we hiervoor de ideale combinatie van talenten samen. En daarbij maken we geen onderscheid op grond van geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Iedereen is welkom, zolang je maar samen met ons je schouders eronder zet, veranderingen waarmaakt, je talenten ontplooit en succes viert. Uiteraard met alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en je eigen carrière vorm te geven. 

Bekijk meer informatie over KPMG Justitie & Veiligheid.

 

Wie ben jij? 
Je weet wat je wilt en bereikt jouw doelen met een verrassende aanpak. Met jouw scherpzinnigheid maak je analyses en verrassende concepten die organisaties in het veiligheidsdomein écht verder helpen. Je neemt graag eigen verantwoordelijkheid en deinst niet terug voor opdrachten met veel impact. Je hebt een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en zelfreflectie. En met jouw teamspirit zit het wel goed: collega’s werken graag met je samen.
 
En verder:

  • Je hebt affiniteit met complexe financiële, organisatorische en strategische vraagstukken in het veiligheidsdomein en hebt de intrinsieke ambitie om bij te dragen aan een veiliger Nederland.
  • Je hebt net een afgeronde academische opleiding afgerond, bij voorkeur in een technische of economische richting. Denk aan bedrijfskunde, (bedrijfs)economie, econometrie, (technische) bedrijfskunde of technische bestuurskunde.

Heb jij geen uitgesproken affiniteit met het veiligheidsdomein, maar wél met de publieke sector? Bekijk dan deze vacature.

 

Wat kun je van ons verwachten?
Werken bij KPMG levert je meer op dan alleen een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werkt bij ons samen in een prettige, informele omgeving, waar veel persoonlijke aandacht is voor jou en je collega’s.
 
Je zult niet de enige starter zijn die kiest voor een goed begin van je carrière bij KPMG. Veel medestudenten zijn je voorgegaan en zullen je volgen. Ze zijn straks niet alleen je collega’s, maar worden vaak ook je vrienden.  
 
Naast een uitstekend salaris kun je onder andere rekenen op:

  • Laptop en smartphone van KPMG
  • Onkostenvergoeding en variabele beloning
  • Premievrij pensioen
  • Jonge bedrijfscultuur
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling met passende trainingen, opleidingen en coaching
  • Alle KPMG’ers onder de 31 jaar zijn automatisch lid van KPMG Connect: (fun) activiteiten om je ervaringen te delen en te netwerken

 

Investeer in jezelf. Kom bij KPMG.
Wil jij jezelf snel ontwikkelen tot een consultant die organisaties naar een hoger niveau tilt? En wil je het verschil maken voor gerenommeerde organisaties in het veiligheidsdomein? Dan maken we graag kennis met je.
 
Bekijk onze sollicitatieprocedure of solliciteer meteen! Je ontvangt binnen twee weken een reactie van ons.

Read the full description and apply

Login or register