Overview

Consultant/Executive Deals- Separation & Integration

Function: 40 hours a week

Type: Job

Location: Amstelveen

Apply now

Description

De functie

De juiste combinatie van strategisch, commercieel en operationeel inzicht is essentieel voor het identificeren en realiseren van waarde in een transactie en is daarom een cruciaal onderdeel van het M&A proces. Naast ons gespecialiseerde M&A commercial & strategy team dat zich richt op het adviseren van private equity en corporate cliënten op strategisch en commercieel gebied voor en tijdens een transactie hebben we een gespecialiseerd team dat advies geeft aan klanten op het gebied van integratie/separatie vraagstukken. Ook deze advisering speelt zowel voor, tijdens als na een transactie.
Als onderdeel van een wereldwijd netwerk van ruim 3.000 transactie specialisten in 150 landen zijn wij in staat om internationale ondernemingen te adviseren en te begeleiden bij ieder type transactie. De Deal Advisory praktijk in Nederland telt ongeveer 100 mensen die betrokken zijn bij circa 250 transacties per jaar. In verband met groei van het team zijn wij op zoek naar uitbreiding op het niveau van Executive.
Je werkzaamheden zullen bestaan uit het adviseren van klanten op het gebied van integratie- en separatievraagstukken rond fusies en overnames zowel in de predeal als postdeal fase. Je werkt binnen verschillende deelgebieden (bv. sales, finance, IT, supply chain, etc.) binnen het integratie en separatie project. Jouw werk vormt de basis voor het schrijven en uitvoeren van het integratie en separatieplan. Dit werk bestaat uit analyses, zowel kwantitatief als kwalitatief, en het maken van financiële modellen en slides. Ook identificeer en kwantificeer je areas of improvement en faciliteer je de klant met het bepalen en oplossen van belangrijke separatie en integratie issues. Daarnaast adviseer je en ondersteun je de project/engagement manager om het gehele integratie/separatie project tot een succesvol einde te brengen.
De werkzaamheden variëren van assistentie bij het opstellen van strategische business cases, synergie reviews en evaluaties, operationele risicoanalyses, ontvlechtingsvraagstukken en het opstellen van strategische integratieplannen tot het begeleiden van omvangrijke, multidisciplinaire integratie/separatie projecten en 100 dagen plannen.

Het profiel

  • Je hebt een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur bedrijfseconomie, bedrijfskunde of een technische studie.
  • Je bent in staat om complexe strategische en operationele issues te adresseren in een kort tijdsbestek.
  • Ook ben je bereid om in- en externe opleidingen te volgen en projecten in het buitenland uit te voeren.
  • Je bent analytisch, resultaatgericht en houdt van projectmatig werken.
  • Daarnaast hecht je veel waarde aan het leveren van een hoge kwaliteit van je werk en heb je een stevige persoonlijkheid.
  • Natuurlijk werk je graag in een team en heb je een gezonde dosis humor.
  • Nederlandse en de Engelse taal vereist, kennis van andere talen is een pré.

Ons aanbod

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in Audit, Tax en Advisory. Met een heldere visie, sterke waarden en gedreven mensen willen we onze solide positie verder verstevigen. Wij zijn ambitieus, deskundig en internationaal georiënteerd.
 
KPMG is een internationaal netwerk van bedrijven met persoonlijke aandacht voor medewerkers.  We hebben een sterke marktpositie. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten.
Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij KPMG. Met gerichte training, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen.

KPMG staat open voor alle talenten. Met de meest uiteenlopende competenties. Vrouwen en mannen. Jong en oud. Ongeacht je culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Samen pakken we de uitdaging op. Met elkaar. Met de klant.

Bij ons krijg je dan ook een uitstekend pakket aan primaire en secundaire (een leaseauto, laptop, smartphone, onkostenvergoeding en een premievrij pensioen), arbeidsvoorwaarden afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de markt.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de verantwoordelijke recruitment adviseur. Direct solliciteren? Klik dan op onderstaande 'solliciteer' button.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Read the full description and apply

Login or register