Overview

Quant & Big Data Meewerkstage Securities Research

Function: 40 hours a week

Type: Internship

Location: Amsterdam

Apply now

Description

Quant & Big Data Meewerkstage Securities Research - Infrastructure
 

Wat ga je bij ons doen?

 

Vind je programmeren fantastisch, zoek je naar alle mogelijke manieren om te innoveren en ben je daarnaast ook nog eens resultaatgericht en analytisch sterk? Solliciteer dan nu en werk gedurende drie tot zes maanden mee als een volwaardig teamlid in het Infrastructure Research team op de Securities afdeling bij Kempen.

Tijdens de stage werk je zij aan zij met onze research analisten en ga je samen op zoek naar oplossingen voor het in kaart brengen van kritische data met betrekking tot de ondernemingen en sectoren die we volgen. Het doel van de stage is om een aantal interactieve dashboards te creëren waar door middel van diverse webscrapers / bots / feeds relevante informatie overzichtelijk weer te geven is. Het is key om de juiste databronnen op een creatieve manier boven tafel te krijgen. Je zult tijdens deze stage een grote hoeveelheid verantwoordelijkheid en vrijheid krijgen, zowel over de look en feel van de dashboards als wel over de gehele code en opbouw hiervan (denk aan Python & SQL voor de backend, PHP & HTML5 voor de front-end). Je wordt beschouwd als een volwaardig teamlid en je wordt intensief begeleid. Een meewerkstage is een goede manier om kennis te maken met Kempen en met de jonge, dynamische cultuur van Securities in het bijzonder.

Onze organisatie

 

Kempen kent een open cultuur waarin jonge talenten voortdurend alle kans krijgen om snel impact te hebben. Kempen biedt uitdagingen aan financiële professionals met lef en ambitie, een nuchtere kijk op zaken en het vermogen om tegengas te geven op boardroomniveau. Zulke mensen krijgen bij ons alle kansen. Bij Kempen gebeurt het. Met meer dan 100 jaar ervaring is Kempen uitgegroeid tot een leidende zakenbank die gespecialiseerd is in vermogensbeheer, corporate finance, effectenbemiddeling en private equity. Wij zijn excellent in onze dienstverlening en daar zijn we trots op!

Deze trotsheid kenmerkt ook onze cultuur, wij staan voor wat we zeggen, de klant staat voorop en wij willen de beste zijn in wat we doen!

Informatie afdeling
In de Dealingroom werken specialisten die zich bezighouden met sales, sales trading en trading (fixed income, equities en derivatives). Research is verantwoordelijk voor het proactief vormen van een opinie over de bedrijven in het coverage universe en publiceert rapporten, aanbevelingen en prijsdoelen. De afdeling Sales houdt zich bezig met het adviseren van internationale institutionele beleggers. Daarnaast organiseren zij onder andere road shows en seminars wereldwijd ten einde beleggers en management teams van genoteerde ondernemingen samen te brengen.
 

Wat bieden we je?

 

Wij bieden een uitstekende en betrokken begeleiding tijdens jouw stageperiode. Door persoonlijke begeleiding zorgen wij dat jij tijdens jouw stageperiode goede kansen krijgt. Als je deze weet te pakken dan kan Kempen een mooie opstap zijn naar een eerste baan! Wij investeren in onze professionals en staan voor onze mensen. Dit begint bij onze stagiaires die wij hoog in het vaandel hebben.

Requirements

Herken jij je in ons profiel?

 

Kempen is opzoek naar een meewerk stagiair die beschikt over een uitstekend cijfermatig inzicht en specialistische IT-kennis. Wij vragen van onze analisten altijd de uitdaging aan te gaan en voor stagiairs wordt geen uitzondering gemaakt. Ben jij technische onderlegd, initiatiefrijk en zelfstandig? Denk je dat je bij ons past en wil je de uitdaging aangaang?

Check dan je profile:

  • WO Masterfase of een afgeronde Bachelor in Informatica / Big Data studies / ICT / Business Information Management;
  • Specialistische technische kennis;
  • Analytisch sterk;
  • Uitstekende studieresultaten.

Procedure

Ben je geïnteresseerd?
 

Neem contact met ons op.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marie Louise Thijssen - Graduate Recruiter.
marielouise.thijssen@kempen.nl
020-3489454