Overview

Bijbaan: Online Marketing Assistant (16 uur p/w)

Function: Recruitment | 16 hours a week

Type: Side job

Location: Rotterdam

Apply now

Description

Wil jij tijdens je studieperiode online marketing ervaring opdoen? Bij ISM eCompany zijn we voortdurend op zoek naar nieuw talent. Dit is je kans om binnen een gezellig team je theoretische kennis in de praktijk te gaan brengen!

 

Als Online Marketing Assistant ben je een belangrijk onderdeel van het SEO-team. Je gaat aan de slag met linkbuilding. Linkbuilding is een opkomend specialisme binnen SEO waar nog veel winst te behalen valt. Je combineert creativiteit en commercieel inzicht om kwalitatieve linkbuilding samenwerkingen te realiseren voor onze klanten. In het team van SEO-specialisten draag je bij aan de topposities in Google van klanten zoals Lucardi, Mobiel.nl en Primera en werk je nauw samen met collega’s die verantwoordelijk zijn voor de onderdelen content en techniek.

Hoe ziet een dag van de Online Marketing Assistant eruit?
Je begint je dag met een stand-up van het SEO team om te vertellen wat je prioriteit is van deze dag. Je SEO-collega heeft een nieuwe klant die flink wil inzetten op linkbuilding om de vindbaarheid van de website te verbeteren. Hij heeft jou gevraagd om een concurrentie-analyse te doen om te kijken wat voor type links de topspelers in de markt hebben. Met de backlink tool Ahrefs en een stukje creatief inzicht maak je direct een lijstje met relevante en sterke websites waar je een linkje vandaan wil scoren. Je blokt ook alvast wat tijd in je agenda om deze websites te benaderen en een voorstel te doen voor een samenwerking.

Na de lunch en een potje tafeltennis krijg je een belletje van je contactpersoon bij een grote content website. De deal is beklonken: We mogen dit jaar 20 artikelen plaatsen tegen een gereduceerd tarief die jij hebt onderhandeld! Na de high-five met je naaste SEO-collega, breng je een lijstje in kaart van de SEO-klanten die goed bij deze website passen. Alle klanten binnen de fashion branche kan je hier goed bij aansluiten. Je geeft je contactpersoon de briefing voor waar de artikelen aan moeten voldoen en aan het einde van de middag zet je de deal nog even in de database die jij beheert.

Net voordat je je computer afsluit, komt je collega nog even langs om te vertellen dat we door die blogger campagne van vorige maand 50% meer organisch verkeer hebben op het belangrijkste keyword van Mobiel.nl. Met een glimlach op je gezicht ga jij naar huis!

Wat jij van ons kan verwachten:
Samenwerken met een ambitieus en gepassioneerd team van specialisten waar je sterke sparringpartners aan hebt. Verder bieden wij: 

  • Doorgroeimogelijkheden: Na je studie blijven als Online Marketing Consultant? Dat kan zeker!
  • Vrijheid om jouw functie verder uit te bouwen en vorm te geven. Zie jij kansen in de markt? Go for it! Is de mentaliteit. Fun Fact: op deze manier is ooit het Online Marketingteam gestart;
  • Gezellige extra’s: tostiwoensdagen, vrijdagmiddagborrels, maandborrels met diner en een tafeltennistafel dat dagelijks wordt gebruikt door het marketingteam;
  • Wijze buren: het meeste leer je van je directe collega’s. We helpen elkaar continu vooruit, kom maar op met al die vragen;
  • Optimize Friday: maandelijks slaan we op vrijdagmiddag bijtijds onze laptops dicht, pakken we een zak chips en steken we iets op van de presentaties van collega’s uit andere disciplines.
     

 

Read the full description and apply

Login or register