Overview

Internship Informal Investing

Function: ING Private Wealth & Asset Management | 36 hours a week

Type: Internship

Location: North Holland

Apply now

Description

ING zoekt…
Een enthousiaste en ondernemende WO stagiair voor het Informal Investing team van ING voor een periode van 5-6 maanden. Ben jij in staat finance met ondernemerschap te combineren? Dan zijn wij naar jou op zoek!

Vanuit ING Informal Investing koppelen we investeerders aan jonge snelgroeiende ondernemingen. Binnen het team van Informal Investing werk je mee aan de verbetering van deze dienstverlening aan vermogende relaties. Samen met het Informal Investing team zoek je proactief naar interessante snelgroeiende ondernemingen met een kapitaalbehoefte en beoordeelt of deze start-ups passen binnen ons netwerk van investeerders. Ook ben je verantwoordelijk voor het organiseren van interessante meet-ups waarin deze ondernemers hun plan pitchen voor potentiële investeerders. Daarnaast krijg je ruimte om zelf ideeën en suggesties aan te dragen en op te pakken. Je bent kortom medeverantwoordelijkheid voor het goed lopen van onze Informal Investment afdeling.

Je werkomgeving:

ING Informal Investing valt binnen de afdeling ING Private Wealth & Asset Management (PWAM). Binnen PWAM bedienen wij een selecte groep van vermogende particulieren (eigen vermogen > €25 mln.) met veelal maatwerk en specialistische dienstverlening vanuit verschillende vakgebieden. Denk hierbij aan financieringen, beleggen, sparen en fiscaliteit.

Het kantoor van ING PWAM is gevestigd op de Herengracht in Amsterdam. Vanuit dit kantoor zal je dan ook werken om de investeerders en start-ups te bedienen. Daarnaast zal je veel samenwerken met andere afdelingen binnen de bank, zoals de Tribe Private Banking.

Dit ga je doen:

  • Het proactief sourcen en selecteren van start-ups die wij via ons digitale platform en bijeenkomsten koppelen aan onze investeerders.
  • Het organiseren van bijeenkomsten waarin start-ups pitchen voor een groep potentiële investeerders.
  • Het verder ontwikkelen van de bestaande dienstverleningen aan de klanten, zoals de Angel Academy (opleidingsprogramma voor informal investors), en het opzetten van nieuwe evenementen en partnerships.  
  • Je draagt de medeverantwoordelijkheid om vanuit ING de start-ups in Nederland nog beter te gaan bedienen.
  • Je krijgt ook een kijkje in de keuken bij de anderen afdelingen binnen PWAM.
  • Naast hard werken speel je af en toe een potje tafeltennis, doe je mee met de wekelijkse bootcamp of andere terugkerende leuke activiteiten.

Read the full description and apply

Login or register