Overview

STAGE: JUNIOR INVESTMENT ANALIST

Function: 5-6 maanden | 40 hours a week

Type: Internship

Location: Amsterdam

Apply now

Description

STAGE: JUNIOR INVESTMENT ANALIST

Sector: Private Equity en Venture Capital 
Locatie: Amsterdam
Opleidingsniveau: WO

 

Meewerken aan investeringstrajecten en zoeken naar nieuwe investeringskansen: als Junior Investment Analist bij Holland Venture heb je er dagelijks mee te maken. Ben je ambitieus en wil je een sneak preview op het gebied van Private Equity en Venture Capital? Lees dan snel verder.

 

Hoe ziet je dag eruit?

Nadat je voor iedereen koffie hebt gehaald … Nee hoor, zo’n kantoor zijn we niet. Als junior investment analist ben je continue op zoek naar interessante bedrijven door potentieel interessante markten in kaart te brengen. Geen dag is hetzelfde, of het nu gaat om GGZ, datamanagement of de semiconductor industrie, binnen twee dagen weet jij ons alles te vertellen over de desbetreffende markt. Je bent op de hoogte van de belangrijkste spelers en weet welke drivers en inhibitors er spelen. De meest interessante bedrijven worden door jou benaderd en voor je het weet zit je samen met een senior bij de eerste meeting om de ondernemers te overtuigen van jouw marktkennis.

 

Als je in de middag terug bent, heb je met een beetje geluk vijf nieuwe proposities op je bureau liggen; aan jou te bepalen of er eentje tussen zit met potentie. Want dan ga je je verder verdiepen; wat zijn de risico’s en wat is er interessant? Vervolgens toets je je bevindingen met de senior. Als hij een go geeft kun jij je gaan voorbereiden op de wekelijkse meeting waar je jouw bedrijven gaat verdedigen en feedback geeft op de proposities van de andere investment leden.

 

Rond 18.00 uur trek je je sport outfit aan! Even je gedachten op nul zetten en ontspannen. Na de bootcamp eet je een hapje met collega’s zodat je volledig gefocust die laatste kostenanalyse voor een due diligence traject kan afronden. Later die avond ga je tevreden en trots naar huis.

Read the full description and apply

Login or register