Overview

Mergers & Acquisitions Consultant - Transactions

Function: EY Transactions | 40 hours a week

Type: Job

Location: Amsterdam

Apply now

Description

EY is een wereldwijde speler actief op het gebied van (Tech) Consultancy, Assurance, Tax en Transactions. Met onze expertise, systemen en financiële diensten dragen we bij aan een betere werkomgeving. Dat begint met een cultuur waarin je training, kansen en creatieve vrijheid krijgt om jezelf en EY continu te verbeteren.

EY Transaction Advisory Services (TAS) speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van haar klanten bij het kopen, verkopen en fuseren van ondernemingen. Strategievorming, herstructureringen, operationele verbeteringen en IPO’s horen daar ook bij. Je werkt nauw samen in teamverband zodat je klanten in staat zijn om goed onderbouwde beslissingen te nemen. Hierdoor kunnen zij hun kapitaal en transacties managen in een snel veranderende wereld. Als transactions-specialist werk je binnen diverse functionele gebieden, sectoren en regio’s.

Wat je bij ons kunt verwachten – een verrijkende ervaring waarvan je een leven lang profiteert

Het verkopen of aankopen van een onderneming of bedrijfsonderdeel is een belangrijke strategische afweging van de directie en aandeelhouders. Een transactie kan voor de onderneming op termijn het verschil betekenen tussen winnen en verliezen in de markt. Ons Mergers & Acquisitions (M&A) team levert geïntegreerde fusie- en overnamedienstverlening en begeleidt management buy-outs en joint ventures. We richten ons op financiering- en investeringstrajecten voor multinationals, familiebedrijven, private equity-fondsen en financiële instellingen.

  • Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het identificeren, evalueren en benaderen van potentiele kopers of verkopers, het onderzoeken van de waarde van de onderneming en het faciliteren van het due-diligence onderzoek.
  • Je geeft advies over het aantrekkelijk en overtuigend positioneren van de onderneming.
  • Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden van de optimale financieringsstructuur en de presentaties en pitches.
  • Je bent betrokken tot en met het closen van de deal! Je werkt samen met de EY Transaction Tax afdeling voor het fiscaal structureren van de transactie en de financiering hiervan.
  • Je bent onderdeel van een internationaal netwerk, waarbij EY gebruik maakt van een standaard aanpak en rapportering.

Read the full description and apply

Login or register