Overview

Meewerkstage risicomanagement bij DNB

Function: HR | Je bent beschikbaar voor een stage van minimaal 4 maanden (liefst 6 of meer) | 36 hours a week

Type: Internship

Location: Amsterdam

Salary: 460 per maand

Apply now

Description

De balans van De Nederlandsche Bank (DNB) bevat meer risico’s dan ooit tevoren. DNB beheert EUR 40 miljard euro aan eigen beleggingen, vervult een sleutelrol in de uitvoering van de opkoopprogramma’s van (ondertussen) meer dan EUR 2400 miljard en bewaakt mede de financiële stabiliteit van het Eurosysteem. Als stagiair bij de afdeling Risicomanagement ben je betrokken bij de beheersing van het financiële risicoprofiel van de balans van DNB en het Eurosysteem. De complexe risico’s op landen (zoals Griekenland), banken, instrumenten, vanuit de monetaire crisismaatregelen en de eigen beleggingen van DNB vormen voor jou een geweldige kans om veel te leren!

De stage 

Gedurende je stage verricht je werkzaamheden die direct relevant zijn voor de projecten en verantwoordelijkheden van de afdeling Risicomanagement. Je wordt hierbij begeleid door een ervaren Risk Manager binnen de afdeling. Je werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit: 

  • Het bedenken en ontwikkelen van kwantitatieve beleggings- of risk managementtools voor, onder andere, performance attributie en strategic asset allocation.
  • Het uitpluizen van financiële producten en derivaten, zoals ETFs en ABSen.
  • Het meewerken aan het monetaire beleidsraamwerk die impact kan hebben op het gehele Eurosysteem.
  • Het werken aan complexe wiskundige modellen en technieken, zoals variantie-reductie technieken in stochastische modellen.

Je zult meer dan eens de diepte in gaan bij complexe vraagstukken en misschien zelfs bijdragen aan adviezen van FM aan de directie van DNB. In overleg zijn de werkzaamheden aan te passen op jouw persoonlijke interesses.

Read the full description and apply

Login or register