Overview

Meewerk- of afstudeerstage bij Resolutie

Function: 6 maanden | 32 hours a week

Type: Internship

Location: Amsterdam

Apply now

Description

Resolutie is een relatief nieuwe taak van DNB, gericht op ordelijke afwikkeling van banken die in problemen komen. Het doel van het resolutieraamwerk, ook wel de tweede pijler van de Bankenunie genoemd, is verkleining van het too-big-to-fail-probleem, het bevorderen van de financiële stabiliteit en bescherming van de belastingbetaler tegen de kosten van potentieel falende banken. Als stagiair heb je de kans een aantal maanden tot maximaal een jaar in de keuken te kijken van de divisie Resolutie (RE).

De stage

Als stagiair werk je onder begeleiding van een ervaren medewerker en een MT-lid mee aan diverse werkzaamheden binnen de divisie. Dat kan zijn het uitwerken van beleidsvoorstellen, meeschrijven aan een resolutieplan voor een Nederlandse bank, deelnemen aan een Europese werkgroep, of het analyseren van de soliditeit van een buitenlandse bank.

Alternatief is dat je je tijd bij RE vooral gebruikt om een scriptie te schrijven over een resolutie of DGS gerelateerd onderwerp eventueel in samenspraak te bepalen.

 

Divisieprofiel

Je komt terecht in een dynamische omgeving van een divisie en een taak in ontwikkeling. Dat brengt een bijzondere uitdaging en kans om verder aan de kaders voor resolutie en het DGS bij te dragen, in Nederland en Europa. Het werk van de divisie ziet vooral toe op voorbereiding: het opstellen en (laten) implementeren van resolutiestrategieën en -plannen voor banken en het concretiseren van de instrumenten en bevoegdheden die DNB voor de toepassing van resolutie of het DGS ter beschikking staan. Mocht een bank in problemen komen dan schalen we op en brengen we het resolutieplan of een ordentelijk faillissement tot uitvoering. Dat betekent uiteraard dat we, samen met onder andere de SRB en onze toezichtcollega’s, al goed hebben nagedacht over de mogelijke oplossingen en transacties.

De divisie Resolutie behartigt zelfstandig de taken van DNB als resolutie- en DGS-autoriteit. Tegelijkertijd zijn we onderdeel van een multinational: de SRB, die direct bevoegd is voor de grotere banken in Europa. Deze internationale dimensie blijkt verder uit vertegenwoordiging in de European Banking Authority en de Financial Stability Board. De divisie houdt zich dus ook bezig met de strategische positie van DNB en de ontwikkeling van kaders en afspraken over de grens. Een gelijk speelveld en een effectieve aanpak van bankfalen in Europa zijn daarbij belangrijke speerpunten.

De divisie breidt momenteel uit naar 32 fte. Het team is informeel en collegiaal met korte lijnen naar de directie. We werken intensief samen met elkaar en met collega’s in andere divisies in het toezicht en de centrale bank.

Requirements

Functie-eisen

Je bent in staat complexe materie te doorgronden en te vertalen in heldere en overtuigende analyses en beleidsaanbevelingen. Je bent conceptueel en communicatief sterk. Je kunt snel schakelen tussen het economische, prudentiële en juridische perspectief.

  • Je volgt een Master in economie, rechten of accountancy.
  • Je hebt affiniteit met het resolutieraamwerk.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent leergiering, houdt van aanpakken en van teamwork.

 

Bijzonderheden

Je bent beschikbaar voor minimaal / ongeveer 6 maanden (de exacte stageperiode is in overleg). Je werkt daarbij 4 dagen per week. Een stage- en reiskostenvergoeding is beschikbaar. Tevens beschik je tijdens je stage over een laptop.

Specialization

Finance

Required Languages

Dutch

Procedure

Meer informatie

Diny Tiellemans, manager Resolutie, 020 524 2735.
Bas Rooijmans, manager Resolutie, 020 524 3890.
Christa de Vries, campus recruitment, 06 310 28773.

Stageverzoek indienen

Als stageverzoek ontvangen wij graag een compleet CV, een motivatiebrief en cijferlijsten via het digitale formulier op onze website.

De procedure omvat een antecedentenonderzoek. Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks, kan onderdeel zijn van het selectieproces.