Overview

Junior monetair beleidseconoom

Function: 36 hours a week

Type: Job

Location: Amsterdam

Deadline: 22-08-2018

Salary: 3100-5100

Apply now

Description

Werk aan stabiliteit in het eurogebied als junior monetair beleidseconoom bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Je gaat aan de slag met actuele economische vraagstukken in het eurogebied. Je zit als junior monetair beleidseconoom dicht bij het vuur en wat je doet, doet er ook echt toe. Je werkt aan spannende onderwerpen waarover veel opvattingen bestaan in het publieke en het wetenschappelijke debat. En genomen besluiten op jouw expertisegebied hebben effect binnen het hele eurogebied!

Zo doe je dat als junior monetair beleidseconoom bij DNB

Je adviseert onze directie over economische vraagstukken die spelen in het eurogebied. Denk aan het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank en de impact daarvan op de economie. Of voorstellen om de Economische en Monetaire Unie in Europa te versterken. Bij je analyses op deze expertisegebieden heb je aandacht voor de interactie tussen de reële en financiële sectoren van de macro-economie. Jij, je analyses en je beleidsadviezen gaan vervolgens mee naar overleggen in Frankfurt, Den Haag en Brussel.

Ook al ben je een starter, je krijgt al snel veel eigen verantwoordelijkheid en je eigen dossiers. Maar we laten je niet zwemmen: je werkt veel samen met andere professionals in een omgeving waar je je eigen mening en visie kunt ontwikkelen en die ook voor het voetlicht mag brengen.

Wat ga je precies doen?

 • Je analyseert en beoordeelt de macro-economische, financiële en monetaire vraagstukken met een focus op het eurogebied.
 • Je geeft beleidsadviezen aan de directie en je bereidt standpunten voor ten behoeve van het nationale en internationale beleidsoverleg.
 • Je zorgt voor de voorbereiding van internationale werkgroepen en vergaderingen waar je zelf ook aan deelneemt.
 • Je adviseert in- en extern diverse stakeholders en je werkt intensief samen met andere divisies binnen DNB, bijvoorbeeld op het terrein van financiële markten en financiële stabiliteit.
 • Je schrijft publicaties namens DNB en artikelen in de vakpers en in academische tijdschriften.

Requirements

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij een sterke interesse hebt voor monetair beleid en de samenhang tussen de reëel- en financieel-economische ontwikkelingen. Je bent in staat om complexe economische vraagstukken snel te doorgronden en te vertalen naar concrete beleidsadviezen. Je werkt graag samen, ook met externe partijen. Je neemt initiatieven en bent resultaatgericht. Je bent ambitieus, bereid om hard te werken en je streeft naar inhoudelijke topprestaties. Je weet je werk voor het voetlicht te brengen op plaatsen waar het ertoe doet. Je wilt graag in kennis en professionele vaardigheden investeren door gerichte opleidingen te volgen.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je hebt een academische master met uitstekende studieresultaten, in de richting algemene of financiële economie.
 • Dit is een junior positie voor iemand met ongeveer 1 tot 5 jaar werkervaring. Ook als starter met een stevige inhoudelijke stage kom je in aanmerking. Uit je vakkenpakket of je werkervaring blijkt duidelijk je affiniteit met macro-economie, financiële economie en monetaire economie.
 • Je beschikt over een stevige kwantitatieve basis om zelfstandig toegepast empirisch onderzoek te verrichten.
 • Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn uitstekend, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Procedure

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 3.100,-- en maximaal € 5.100,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Dit allemaal bij een werkgever in hartje Amsterdam, die prima per openbaar vervoer bereikbaar is. Waar je bovendien – afhankelijk van je functie – deels thuis kunt werken en waar we ons werk steeds vaker op een agile manier doen.

Bezoek de vacature op onze website voor meer informatie en om je sollicitatie in te dienen: https://www.dnb.nl/werken-bij/vacatures/dnb377915.jsp