Overview

DNB Traineeship

Function: 2 jaar | 36 hours a week

Type: Job

Location: Amsterdam

Deadline: 03-06-2020

Salary: 3200

Apply now

Description

Een vliegende start van je carrière als trainee bij DNB

In twee jaar DNB breed ontdekken? En jezelf professioneel en persoonlijk ontwikkelen? Daag jezelf uit in het DNB-traineeship.

Jij hebt impact

Bij DNB heeft jouw werk impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Tijdens ons traineeship krijg je de unieke kans om aan uiteenlopende financieel-economische vraagstukken te werken die niet alleen actueel en inhoudelijk uitdagend zijn, maar ook maatschappelijk zeer relevant. 

Zo doe je dat als trainee bij DNB

Het tweejarig programma van het DNB traineeship staat volledig in het teken van jouw inhoudelijke, professionele en persoonlijke ontwikkeling. In twee jaar tijd werk je voor 3 verschillende divisies. Bij elke divisie werk je acht maanden, steeds in een andere functie. Je leert hierdoor meerdere kerntaken van DNB kennen, zoals het toezicht op financiële instellingen, de werking van het betalingsverkeer of monetair beleid. Vaak ga je tijdens het DNB traineeship aan de slag als toezichthouder of beleidsmedewerker. In elke functie werk je volop mee en krijg je eigen verantwoordelijkheden. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team waarin experts op verschillende terreinen samenwerken aan antwoorden op complexe vragen, bijvoorbeeld op het gebied van FinTech, nieuwe toezichtwetgeving, cybersecurity of de huizenmarkt. Bij alle plaatsingen houden we rekening met je opleidingsachtergrond, ambities en capaciteiten.

 

Trainees die jou voorgingen werkten onder andere aan:

 

  • Analyses van opkomende risico’s van schaduwbankieren.
  • Het schrijven van dagelijkse updates over de belangrijkste ontwikkelingen op de financiële markten voor diverse stakeholders binnen DNB.
  • Input voor de onderhandelingen in de Raad van de Europese Unie over macro-prudentieel bankenbeleid.
  • Het organiseren van een internationale conferentie over klimaat, in samenwerking met andere centrale banken.
  • Analyses van Europese significante banken voor de Supervisory Board van de ECB.

Als trainee besteed je doorlopend tijd aan jouw ontwikkeling, onder andere door inhoudelijke opleidingen en vaardigheidstrainingen. Soms doe je dit individueel, maar vaak ook met je medetrainees. Samen doorlopen jullie een intensief en vooral leuk traject, waarin jullie elkaar beter leren kennen en elkaar kunnen helpen of advies kunnen geven.

Hier doe je dat

Bij DNB werken we aan vertrouwen en financiële stabiliteit. Wij zijn de centrale bank van Nederland en houden toezicht op de financiële sector. Je kent ons vast als zakelijk en professioneel. Dat klopt, we nemen onze verantwoordelijkheid en werken nationaal en internationaal nauw samen. Wat je misschien nog niet weet, is dat de medewerkers van DNB erg trots zijn op hun werk en dat de sfeer intern informeel is. Je past bij ons wanneer je je thuis voelt bij mensen die scherp, open, betrokken en betrouwbaar zijn, en die dit uitdragen in wie ze zijn en wat ze doen.

Read the full description and apply

Login or register