Overview

Afstudeerstage toezicht IT-risico’s en data-analyse

Function: Expertisecentrum Operationele- en IT-risico’s (EC-OPIT) | minimaal 3 maanden | 32 hours a week

Type: Internship

Location: Amsterdam

Salary: 570 euro

Apply now

Description

Heb jij affiniteit met IT en het analyseren van bedrijfsprocessen of dataverwerking en wil je ervaren wat het werk van een toezichthouder bij DNB inhoudt? Tijdens deze afstudeeropdracht voer je onderzoek uit naar effectief toezicht in een moderne wereld met gebruik van nieuw onderzoekstechnieken. Een mooie kans om te ervaren hoe DNB toezicht houdt op banken, verzekeraars en pensioenfondsen, en bij te dragen aan het innoveren van de onderzoekstechnieken die hiervoor worden gebruikt.

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
In samenwerking met je collega’s onderzoek je verschillende instellingen om de specifieke risico’s in kaart te brengen die invloed hebben op goede datakwaliteit. DNB werkt aan innovaties in toezicht. Hier draag jij aan bij door middel van ideeën en experimenten. Je vind het leuk om naast het schrijven van je scriptie relevante werkervaring op te doen binnen het toezicht.

Wat ga je precies doen?

  • Je draagt bij in het maken van een plan van aanpak voor een onderzoek.
  • Je stelt risicoanalyses, proces en data-analyses op. Hierbij gebruik je bestaande tooling maar verkent ook mogelijkheden voor nieuwe tools op dit gebied.
  • Je verdiept je in de te onderzoeken instellingen en stelt een diepgaande analyse op met aanbevelingen. 

Read the full description and apply

Login or register