Overview

Purpose Driven companies - graduation research

Function: executive team | 4 - 6 months | 20 hours a week

Type: Internship

Location: Flexible

Salary: to be discussed

Apply now

Description

WAT WE AL WETEN

Wij kennen veel inspiratievolle voorbeelden van purpose gedreven organisaties. Hun verhalen zijn vooral aanstekelijk en helpen andere leiders en organisaties om hun purpose te definiëren en leidend te maken voor hun bedrijfsvoering.

 

Tegelijkertijd willen deze leiders en organisaties ook “getallen zien”. Cijfermatige gegevens die laten zien dat een purpose gedreven organisatie een gezonde bedrijfsvoering kan hebben. Sterker nog, cijfers die aantonen dat purpose een nog gezondere bedrijfsvoering kan brengen.

 

Onderzoeken van McKinsey en Ernst&Young tonen dit aan[1]. Ze laten bijvoorbeeld zien dat purpose gedreven organisaties 10 maal beter presteren (periode 1996 – 2011) en 120% meer rendement halen op de aandelenbeurs (2013).

 

Klanten zijn tevredener: 79% zegt bereid te zijn een organisatie met een purpose aan te bevelen bij anderen en 89% denkt dat deze bedrijven de beste kwaliteit leveren.

                                                 

En medewerkers van purpose gedreven organisaties zijn 40% meer betrokken en 70% meer tevreden over het werk dat ze afleveren. De kans dat deze medewerkers blijven is 300% groter in vergelijking met andere bedrijven.

 

 

 

WAT WE NOG WILLEN WETEN

We willen meer weten van organisaties in Nederland die hebben besloten om hun organisatie purpose gedreven te gaan leiden. Wat maakte dat ze dat besloten? Wat zijn ze gaan doen? Wat maakte hun aanpak succesvol? Tot welke (financiële) resultaten heeft hun besluit en aanpak geleid op het gebied van klanttevredenheid, marktaandeel, rendement, medewerkersbetrokkenheid?

 

We willen dit doorgronden langs een aantal case studies.

Requirements

WAT WE ZOEKEN

Een zelfstandige, zelf startende student die deze case studies gaat doen.

Je hebt sterke affiniteit met zowel purpose, als ook met het meetbaar maken van resultaten.

We denken aan een student bedrijfseconomie of bedrijfskunde.

 

Startdatum: maart/april 2018.

Experience

business economics

Specializations

Other

Required Languages

Dutch

Procedure

Contact Ellen Coopmans if you feel you are the person we are looking for:

ellen.@dedroomfabriek.nl

06-20631769