Overview

Junior Consultant Data, Finance, Risk and Regulatory

Function: 40 hours a week

Type: Job

Location: Utrecht

Apply now

Description

De financiële dienstverlening is waarschijnlijk een van de sectoren die aan de voorhoede van veel digitale innovaties heeft gestaan en nog steeds staat. Hoe passen de grote financiële instellingen zich effectief en snel genoeg aan de veranderende regulatoire vereisten voor hun kernprocessen aan? Hoe kunnen banken gebruik maken van de nieuwe wetgeving rondom Open Banking zoals PDS2? Hoe kunnen banken de grote hoeveelheid beschikbare data tot nut maken en daarbij tegelijkertijd bewust blijven van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid? Wij richten ons op de regulatoire en datagedreven business transformaties binnen de financiële dienstverlening om zodoende synergie te realiseren: omzetgroei.

 

Jouw uitdaging als Junior Consultant Data, Finance, Risk & Regulatory

Data is onmisbaar geworden in het dagelijks reilen en zeilen van financiële instellingen. Je gaat aan de slag met de compliance, financiële of de regulatoire functies van banken, verzekeringsmaatschappijen en andere instellingen. Daarom doen wij vanuit diverse strategische opdrachten voor onze klanten een beroep op jouw zakelijke kennis. Je zal werken in een multidisciplinair team en aanvullend bijdragen aan de ontwikkeling van content en onze commerciële activiteiten. Training & development is een belangrijk onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden.

Wat je zoal doet:

  • Je verkent oplossingen voor regulatoire vraagstukken zoals BCBS 239, IFRS 17, AML, Basel IV, en PSD2.
  • Je verbetert de presentatie en betrouwbaarheid van de rapportages voor bank- en verzekeraarspecifieke risicostrategieën en sturing.
  • Je vereenvoudigt en versterkt data governance, data kwaliteit en data landschappen.
  • Je ontwikkelt en optimaliseert risicomodellen voor regulatoire informatiedoeleinden.
  • Je adviseert over de mogelijkheden van Next Generation Compliance in Open Banking.

Read the full description and apply

Login or register