Overview

Trainee Asset Management - Specialisatie Quant

Function: 40 hours a week

Type: Job

Location: Amsterdam

Apply now

Description

Functie

Ben jij als (bijna) afgestudeerde wo’er toe aan een unieke kans om je in twee jaar tijd te ontwikkelen tot een echte professional? Ben jij geïnteresseerd in een werk- en leeromgeving die net als jij ambitieus en innovatief is en je uit je comfortzone haalt? Dan kun jij per 1 oktober 2018 als Trainee binnen Asset Management twee jaar ervaring opdoen bij een van de grootste beleggers ter wereld.

Drie verdiepende opdrachten en drie verbredende opdrachten 

In twee jaar tijd word je ingezet op drie verdiepende projecten van elk zes maanden op verschillende afdelingen met een sterke kwantitatieve focus zoals Quant Equities, Asset Allocation & Overlay, Asset Liability Management, Fiduciare mandatering, Innovatie@AM of het Treasury Centre. Je krijgt hiervoor toegang tot rijke (ongestructureerde) datasets en geavanceerde tools. Daarnaast verbreed je je kennis door drie opdrachten van elk twee maanden op Asset Management afdelingen waarmee veelvuldig wordt samengewerkt.
 
De werkervaring en kennis die je opdoet, vormen een goede basis voor het vervolg van je loopbaan. Tijdens je projecten krijg je ondersteuning van een vakinhoudelijke projectbegeleider. Daarnaast volg je samen met andere trainees een intensief opleidingsprogramma, bestaande uit verschillende modules gericht op je persoonlijke ontwikkeling, asset management en vakinhoudelijke ontwikkeling zoals data science. Zelfkennis en persoonlijk leiderschap staan hierbij centraal. Een coach helpt je met je persoonlijke ontwikkeling en het opbouwen van je netwerk. Je maakt deel uit van de trainee community waar je alle ruimte hebt om ervaringen uit te wisselen, te sparren en natuurlijk ook samen leuke dingen te doen.
 
Wij zoeken professionals die, nu en in de toekomst, een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie. Het is een uniek traject voor ambitieuze talenten die zich niet alleen inhoudelijk maar ook persoonlijk willen ontwikkelen. Na afronding van dit uitdagende traineeship maak je de overstap naar een specialistische kwantitatieve rol. Denk hierbij aan functies als Researcher, Quant Portfolio Manager, ALM Strateeg, of Data Scientist.

Profiel

Als Trainee Asset Management heb je ambitie op persoonlijk en maatschappelijk vlak. Je hebt een flexibele instelling en de wil om in sterk resultaatgerichte teams met andere professionals samen te werken is belangrijk. Je hebt een uitstekend ontwikkeld analytisch vermogen, goede studie resultaten en bent bereid om veel energie in jezelf en je carrière te steken.

Daarnaast vragen wij:

  • Een wo opleiding in de econometrie, kwantitatieve financiering, kunstmatige intelligentie, data science of een andere kwantitatieve universitaire opleiding, uiterlijk op 1 oktober 2018 met excellente studieresultaten afgerond. Ben je bovendien promovendus of heb je een doctoraatsdiploma (PhD), dan is dat voor ons een pre;
  • Een brede ontwikkeling naast je studie, bijvoorbeeld via een functie in een commissie of bestuur of je hebt relevante ervaring opgedaan via stages, vrijwilligerswerk of andere activiteiten;
  • Excellente studieresultaten en affiniteit met financiële markten en verantwoord beleggen;
  • Maximaal twee jaar werkervaring;
  • Analytisch sterk onderlegd;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in de Nederlandse als de Engelse taal.

Aanbod

APG is een pensioenuitvoerder die in opdracht van een aantal pensioenfondsen het pensioen regelt van 4,5 miljoen mensen. We verzorgen het pensioen van één op de vijf gezinnen in Nederland.
Wereldwijd is APG Asset Management een van de grootste beheerders van pensioenvermogen. We zetten onze ervaring, expertise en innovatieve kracht in om het pensioenvermogen van onze klanten en hun deelnemers op een kosteneffectieve manier te beleggen. We dragen bij aan een goed en betaalbaar pensioen door een stabiel, duurzaam en lange termijn rendement te behalen bij verantwoorde risico’s. Voor APG Asset Management zijn innovatie en persoonlijke ontwikkeling de manier om voorop te lopen in pensioenvermogensbeheer. Houd jij van je vak en van een uitdaging? Bij APG Asset Management vind je deze volop.

APG vindt goed werkgeverschap essentieel. Naast een contract voor twee jaar en een bruto maandsalaris van € 3.055 op basis van 40 uur per week, een goede pensioenregeling en eindejaarsuitkering bieden we ook ruime opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. APG mag zich sinds 2008 Top Employer en Top ICT Employer noemen.

We geloven dat diversiteit een brede visie en betere besluitvorming bevordert. Betrokkenheid en respect voor culturele verschillen dragen bij aan onze bedrijfsdoelstellingen. We nodigen je graag uit om te solliciteren.

Selectieprocedure
Een capaciteiten- en persoonlijkheidstest maken deel uit van de selectieprocedure, evenals een pre-employment screening. De selectieprocedure vindt op een aantal vooraf vastgestelde data plaats waar niet vanaf geweken kan worden. Dus reserveer onderstaande data alvast in je agenda.

30 april: Laatste dag om te solliciteren voor het Asset Management Traineeship, Specialisatie Quant;
3/4 mei: Terugkoppeling op jouw sollicitatie. Ben je door naar de volgende ronde, dan word je uitgenodigd om een capaciteitentest en een filmpje van jezelf te maken.
16 mei: Terugkoppeling op jouw capaciteitentest. Is deze positief, dan vragen we je een persoonlijkheidstest in te vullen en word je tevens direct uitgenodigd voor de APG Match dag.
 21 – 23 mei: invullen online persoonlijkheidstest
 24 – 27 mei: reserveer enige tijd om een reflectie van maximaal één pagina aan te leveren op de resultaten van je persoonlijkheidstest.
31 mei: APG Match dag op ons kantoor in Amsterdam.
1 of 4 juni: Uitslag van de APG Match & definitieve terugkoppeling op jouw selectie waarbij je mogelijk nog wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Read the full description and apply

Login or register