Overview

Trainee Asset Management - Specialisatie Operations

Function: 40 hours a week

Type: Job

Location: Amsterdam

Apply now

Description

Functie

Ben jij als (bijna) afgestudeerde wo’er toe aan een unieke kans om je in twee jaar tijd te ontwikkelen tot een echte professional? Ben jij geïnteresseerd in een werk- en leeromgeving die net als jij ambitieus en innovatief is en je uit je comfortzone haalt? Dan kun jij per 1 oktober 2018 als Trainee binnen Asset Management twee jaar ervaring opdoen bij een van de grootste beleggers ter wereld.

Drie verdiepende opdrachten en drie verbredende opdrachten

In twee jaar tijd word je ingezet op 3 verdiepende opdrachten van elk 6 maanden op verschillende Operations en IT-afdelingen. Daarnaast verbreed je je kennis door drie opdrachten van elk 2 maanden op Asset Management afdelingen buiten het COO domein waarmee veelvuldig wordt samengewerkt.

De COO, waaronder Operations en de IT functie vallen, is verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van de volledige end-to-end processing van alle investeringen. De data en informatievoorziening en vaak uitdagende rapportageprocessen behoren bij deze verantwoordelijkheid. De complexe samenhang tussen Finance, IT & Data en informatie management is kenmerkend voor deze omgeving.

De werkervaring en kennis die je opdoet, vormen een goede basis voor het vervolg van je loopbaan binnen het AM COO domein.  De Asset Management waardeketen van een complexe vermogensbeheerder kent vele facetten. Er wordt per project in onderling overleg steeds gekeken naar diversiteit om zo je te laten verdiepen dan wel verbreden in je kennis. Daarnaast volg je samen met andere trainees een intensief opleidingsprogramma, bestaande uit verschillende modules gericht op je persoonlijke ontwikkeling, asset management en verdieping op de Operations en IT materie. Zelfkennis en persoonlijk leiderschap staan hierbij centraal. Een coach helpt je met je persoonlijke ontwikkeling en het opbouwen van je netwerk en vakinhoudelijke projectbegeleiders steunen je om een succes te maken van elke opdracht. Je maakt deel uit van de trainee community waar je alle ruimte hebt om ervaringen uit te wisselen, te sparren en natuurlijk ook samen leuke dingen te doen.
 
Wij zoeken professionals die, nu en in de toekomst, een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie. Het is een uniek traject voor ambitieuze talenten die zich niet alleen inhoudelijk maar ook persoonlijk willen ontwikkelen. Na afronding van dit uitdagende traineeship maak je de overstap naar een specialistische rol binnen een van de COO afdelingen.

Profiel

Als Trainee Asset Management – specialisatie Operations, heb je ambitie op persoonlijk en maatschappelijk vlak. Je hebt aantoonbare affiniteit met bedrijfsvoering, informatie management, data management inclusief de snel veranderende data wereld, investeringen, agile werken en IT binnen een Asset Management omgeving. Een flexibele instelling en de wil om in sterk resultaatgerichte teams met andere professionals samen te werken is belangrijk. Je hebt een uitstekend ontwikkeld analytisch vermogen en bent bereid om veel energie in jezelf en je carrière te steken.

Daarnaast vragen wij:

  • Een wo opleiding in de richting finance, bedrijfskunde, economie, accountancy, controlling, informatie en/of risk management uiterlijk op 1 oktober 2018 met excellente studieresultaten afgerond;
  • Óf je bent afgestudeerd in een andere studierichting en je beschikt over een universitaire mastertitel gecombineerd met aantoonbare affiniteit met vermogensbeheer, financiële markten of risk management in een Asset Management omgeving;
  • Maximaal twee jaar werkervaring;
  • Een brede ontwikkeling naast je studie, bijvoorbeeld via een functie in een commissie of bestuur of je hebt relevante ervaring opgedaan via stages, vrijwilligerswerk of andere activiteiten;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in de Nederlandse als de Engelse taal.

Aanbod

APG is een pensioenuitvoerder die in opdracht van een aantal pensioenfondsen het pensioen regelt van 4,5 miljoen mensen. We verzorgen het pensioen van één op de vijf gezinnen in Nederland.
Wereldwijd is APG Asset Management een van de grootste beheerders van pensioenvermogen. We zetten onze ervaring, expertise en innovatieve kracht in om het pensioenvermogen van onze klanten en hun deelnemers op een kosteneffectieve manier te beleggen. We dragen bij aan een goed en betaalbaar pensioen door een stabiel, duurzaam en lange termijn rendement te behalen bij verantwoorde risico’s. Voor APG Asset Management zijn innovatie en persoonlijke ontwikkeling de manier om voorop te lopen in pensioenvermogensbeheer. Houd jij van je vak en van een uitdaging? Bij APG Asset Management vind je deze volop.

APG vindt goed werkgeverschap essentieel. Naast een contract voor twee jaar en een bruto maandsalaris van € 3.055 op basis van 40 uur per week, een goede pensioenregeling en eindejaarsuitkering bieden we ook ruime opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. APG mag zich sinds 2008 Top Employer en Top ICT Employer noemen.

We geloven dat diversiteit een brede visie en betere besluitvorming bevordert. Betrokkenheid en respect voor culturele verschillen dragen bij aan onze bedrijfsdoelstellingen. We nodigen je graag uit om te solliciteren.

Selectieprocedure
Een capaciteiten- en persoonlijkheidstest maken deel uit van de selectieprocedure, evenals een pre-employment screening. De selectieprocedure vindt op een aantal vooraf vastgestelde data plaats waar niet vanaf geweken kan worden. Dus reserveer onderstaande data alvast in je agenda.

30 april: Laatste dag om te solliciteren voor het Asset Management Traineeship, Operations;
3/4 mei: Terugkoppeling op jouw sollicitatie. Ben je door naar de volgende ronde, dan word je uitgenodigd om een capaciteitentest en een filmpje van jezelf te maken.
16 mei: Terugkoppeling op jouw capaciteitentest. Is deze positief, dan vragen we je een persoonlijkheidstest in te vullen en word je tevens direct uitgenodigd voor de APG Match dag.
 21 – 23 mei: invullen online persoonlijkheidstest
 24 – 27 mei: reserveer enige tijd om een reflectie van maximaal één pagina aan te leveren op de resultaten van je persoonlijkheidstest.
31 mei: APG Match dag op ons kantoor in Amsterdam.
1 of 4 juni: Uitslag van de APG Match & definitieve terugkoppeling op jouw selectie waarbij je mogelijk nog wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Read the full description and apply

Login or register