Overview

Trainee Asset Management - Specialisatie Investment

Function: 40 hours a week

Type: Job

Location: Amsterdam

Apply now

Description

Functie

Ben jij als (bijna) afgestudeerde wo’er toe aan een unieke kans om je in twee jaar tijd te ontwikkelen tot een echte professional? Ben jij geïnteresseerd in een werk- en leeromgeving die net als jij ambitieus en innovatief is en je uit je comfortzone haalt? Dan kun jij per 1 oktober 2018 als Trainee binnen Asset Management twee jaar ervaring opdoen bij een van de grootste beleggers ter wereld.

Drie verdiepende beleggingsprojecten en drie korte verbredende opdrachten

In twee jaar tijd word je ingezet op 3 verdiepende projecten van elk 6 maanden op verschillende afdelingen binnen het Investment domein. Daarnaast verbreed je je kennis door drie opdrachten van elk 2 maanden op Asset Management afdelingen waarmee veelvuldig wordt samengewerkt.
 
De werkervaring en kennis die je opdoet, vormen een goede basis voor het vervolg van je loopbaan. Tijdens je projecten krijg je ondersteuning van een vakinhoudelijke projectbegeleider. Daarnaast volg je samen met andere trainees een intensief opleidingsprogramma, bestaande uit verschillende modules gericht op je persoonlijke ontwikkeling, asset management en pensioenmaterie. Zelfkennis en persoonlijk leiderschap staan hierbij centraal. Een coach helpt je met je persoonlijke ontwikkeling en het opbouwen van je netwerk. Je maakt deel uit van de trainee community waar je alle ruimte hebt om ervaringen uit te wisselen, te sparren en natuurlijk ook samen leuke dingen te doen.
 
Wij zoeken professionals die, nu en in de toekomst, een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de het beheer van onze beleggingsportefeuilles. Het is een uniek traject voor ambitieuze talenten die zich niet alleen inhoudelijk maar ook persoonlijk willen ontwikkelen. Na afronding van dit uitdagende traineeship maak je de overstap naar een specialistische rol binnen de investment omgeving. Denk hierbij aan functies als functies als Portefeuille Manager (aandelen, vastrentend, hedge funds, private equity, vastgoed, commodities), Trader of Responsible Investment Specialist.

Profiel

Als Trainee Asset Management heb je ambitie op persoonlijk en maatschappelijk vlak. Je hebt aantoonbare affiniteit met lange termijn en duurzaam beleggen, maar ook met data-gedreven werken  in een Asset Management omgeving in het algemeen. Een flexibele instelling en de wil om in sterk resultaatgerichte teams met andere beleggingsprofessionals samen te werken is belangrijk. Je hebt een uitstekend ontwikkeld analytisch vermogen en bent bereid om veel energie in jezelf en je carrière te steken.

Daarnaast vragen wij:

  • Een wo opleiding in economische richting, zoals business of financial economics of international economics en real estate, uiterlijk op 1 oktober 2018 met excellente studieresultaten afgerond;
  • Óf je bent afgestudeerd in een andere studierichting en je beschikt over een universitaire mastertitel gecombineerd met aantoonbare affiniteit met vermogensbeheer en financiële markten;
  • Kandidaten met additionele affiniteit data science/programmeren hebben een pre
  • Maximaal twee jaar werkervaring;
  • Een brede ontwikkeling naast je studie, bijvoorbeeld via een functie in een commissie of bestuur of je hebt relevante ervaring opgedaan via stages, vrijwilligerswerk of andere activiteiten;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in de Nederlandse als de Engelse taal.

Aanbod

APG is een pensioenuitvoerder die in opdracht van een aantal pensioenfondsen het pensioen regelt van 4,5 miljoen mensen. We verzorgen het pensioen van één op de vijf gezinnen in Nederland.
Wereldwijd is APG Asset Management een van de grootste beheerders van pensioenvermogen. We zetten onze ervaring, expertise en innovatieve kracht in om het pensioenvermogen van onze klanten en hun deelnemers op een kosteneffectieve manier te beleggen. We dragen bij aan een goed en betaalbaar pensioen door een stabiel, duurzaam en lange termijn rendement te behalen bij verantwoorde risico’s. Voor APG Asset Management zijn innovatie en persoonlijke ontwikkeling de manier om voorop te lopen in pensioenvermogensbeheer. Houd jij van je vak en van een uitdaging? Bij APG Asset Management vind je deze volop.

APG vindt goed werkgeverschap essentieel. Naast een contract voor twee jaar en een bruto maandsalaris van € 3.055 op basis van 40 uur per week, een goede pensioenregeling en eindejaarsuitkering bieden we ook ruime opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. APG mag zich sinds 2008 Top Employer en Top ICT Employer noemen.

We geloven dat diversiteit een brede visie en betere besluitvorming bevordert. Betrokkenheid en respect voor culturele verschillen dragen bij aan onze bedrijfsdoelstellingen. We nodigen je graag uit om te solliciteren.

Selectieprocedure
Een capaciteiten- en persoonlijkheidstest maken deel uit van de selectieprocedure, evenals een pre-employment screening. De selectieprocedure vindt op een aantal vooraf vastgestelde data plaats waar niet vanaf geweken kan worden. Dus reserveer onderstaande data alvast in je agenda.

30 april: Laatste dag om te solliciteren voor het Asset Management Traineeship, Specialisatie Investment / Portfolio Management;
3/4 mei: Terugkoppeling op jouw sollicitatie. Ben je door naar de volgende ronde, dan word je uitgenodigd om een capaciteitentest en een filmpje van jezelf te maken.
16 mei: Terugkoppeling op jouw capaciteitentest. Is deze positief, dan vragen we je een persoonlijkheidstest in te vullen en word je tevens direct uitgenodigd voor de APG Match dag.
 21 – 23 mei: invullen online persoonlijkheidstest
 24 – 27 mei: reserveer enige tijd om een reflectie van maximaal één pagina aan te leveren op de resultaten van je persoonlijkheidstest.
31 mei: APG Match dag op ons kantoor in Amsterdam.
1 of 4 juni: Uitslag van de APG Match & definitieve terugkoppeling op jouw selectie waarbij je mogelijk nog wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Read the full description and apply

Login or register