Overview

(Junior) Market Data Management Analist / Associate

Function: 40 hours a week

Type: Job

Location: Amsterdam

Apply now

Description

Begrijp jij de complexiteit en de sleutelrol van data binnen Asset Management? Ben je analytisch en communicatief voldoende sterk om informatie behoefte te vertalen naar data componenten en vice versa? Als je dan ook nog affiniteit hebt met financiële systemen, dan komen we graag met jou in gesprek.

 

Als (Junior) Market Data Management Analist faciliteer je het informatie voorzieningsproces voor heel APG Asset Management. Je bent verantwoordelijk voor het managen van de data leveranciers, het opleggen van kwaliteitsnormen en het toezicht daarop. Op basis van je investment- en data kennis en vaardigheden voer je controles en verrijkingen op de data uit - op basis van de normen afgesproken met de consumenten van de informatie producten. Je faciliteert en/of participeert in de dialoog om te komen tot een hogere data kwaliteit. Daarbij kan je sturing geven aan het vertalen van business requirements naar IT solutions. Zowel in de dagelijkse operatie als op grotere schaal als onderdeel van een project organisatie. Je inlevingsvermogen in de behoefte van de klant is sterk, je vasthoudendheid en service gerichtheid in grote mate aanwezig - maar je blijft professioneel kritisch op een constructieve wijze.

 

Je bent zowel onderdeel van de Data Management afdeling als ook van het Quant Agile team welke je support. Je rol heeft een focus op Equity maar je werkt met collega’s nauw samen op andere asset classes als Fixed Income en Alternative Investments. Tevens ben je betrokken bij APG Group ESG topics. Je bent verantwoordelijk voor performance dashboard reports aan de Front Office opdat zij hun portfolio’s beter kunnen monitoren.

Wij zoeken voor de locatie Amsterdam een (junior) Market Data Management Analist. Jouw woonplaats is nabij de standplaats gezien de werkdag vroeg van start gaat.

Read the full description and apply

Login or register