Overview

Stagiair WO Marketing en Sales | Duiven/Amsterdam

Function: 6 maanden | 40 hours a week

Type: Internship

Location: Duiven en Amsterdam

Apply now

Description

Ben jij een Marketing of Bedrijfskunde MER student en heb je een proactieve en ambitieuze instelling? Ben je daarnaast op zoek naar een uitdagende (afstudeer)stage? Dan hebben we mogelijk een match!

Wat houdt de opdracht in?

Als projectleider ga je aan de slag binnen de afdeling Verkoop en Realisatie van Kenter, een nieuwe afdeling die is ontstaan na de ontvlechting van de vrije domein activiteiten uit Liander. Tijdens deze stage ga je aan de slag met het opstellen van een strategisch marketing- en salesplan voor de infradiensten van Kenter. Vanuit Kenter willen wij in het segment van de middenspanningsinstallaties een krachtige positie innemen en deze uitbouwen.

Het plan moet richting geven aan de activiteiten en passen binnen de strategie van Alliander en Kenter. Daarnaast moet dit plan aansluiten op de activiteiten van de andere bedrijfsonderdelen. Je gaat een zelfstandig marktonderzoek uitvoeren in samenwerking met Sales, de V&R afdeling en Marketing. Dit bestaat uit het opstellen van een marketing- en salesplan, het uitvoeren van analyses en het geven van een management advies. Met de afdeling Marketing ga je marketing(communicatie)activiteiten ontwikkelen en je zal hier een actieve bijdrage aan leveren.

Het is een opdracht met een grote mate van zelfstandigheid en een kans om de organisatie en zijn producten en diensten snel te leren kennen. Je kunt in deze stage een belangrijke rol vervullen voor Kenter met betrekking tot de basisproducten en diensten maar ook bij de rol die Kenter kan en wil vervullen in de verduurzaming.

Over Alliander

Alliander is een groot Nederlands netwerkbedrijf, dat ervoor zorgt dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. Voor wonen, werken, vervoer en recreatie. We staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag samen aan werken. We bieden onze professionals ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Ruimte voor jouw energie.

 

Je gaat werken bij de afdeling Verkoop en Realisatie van Kenter. Dit is een nieuwe afdeling ontstaan na de ontvlechting van de vrije domein activiteiten uit Liander. Wij zijn verantwoordelijk voor de verkoop van de complexe projecten en de realisatie van de middenspanningsprojecten bij klanten.

Al bouwend zijn wij deze nieuwe organisatie aan het vormen en bijna dagelijks aan het verbeteren. Dit vraagt van mensen een hoge mate van zelfwerkzaamheid en flexibiliteit. Hierbij kunnen we jouw hulp uitstekend gebruiken!

Requirements

Wat vragen we van je?
Wij zijn op zoek naar een HBO/WO (afstudeer)stagiair die vanaf januari/februari 2018 voor 6 maanden en bij voorkeur fulltime aan de slag wil gaan binnen ons team. De werklocaties zijn Amsterdam en Duiven. Verder vragen wij:

 

  • Een marketing dan wel bedrijfskundige achtergrond. Dit is een pré voor deze opdracht;
  • Je bent kritisch en analytisch;
  • Je bent ondernemend, zelfstandig en werkt graag samen;
  • Je bent nieuwsgierig en hebt een onderzoekende houding.

 

De afgelopen periode heeft vooral in het teken gestaan van het overdragen van de fysieke activiteiten. Er zijn diverse ideeën en inzichten over de potentie van de markt en de wijze waarop we dit moeten bedienen. Daarnaast bied de verduurzaming ons veel kansen maar moeten er ook keuzes gemaakt worden. Hoe al deze inzichten bij elkaar worden gebracht, hoe wij afwegingen maken en hoe neem je iedereen mee zijn belangrijke onderwerpen. Daarnaast moet je instaat zijn dit op papier maar ook mondeling goed te verwoorden.

Tijdens de (afstudeer)opdracht geef jij als projectleider leiding aan dit proces en weet je dit op een inspirerende wijze over te brengen en te komen tot een gedragen plan.

Procedure

Meer informatie of solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met ons stagebureau via de mail: stage@alliander.com of telefoonnummer: 06-21298691. Wil je direct solliciteren, upload dan je curriculum vitae en een duidelijke motivatie via de ‘direct solliciteren’-button.