Overview

Junior Control & Outsourcing

Function: 40 hours a week

Type: Job

Location: Den Haag

Apply now

Description

Als Junior Control & Outsourcing Specialist werk je samen met onze asset partners aan een professionele en gecontroleerde uitbestedingsrelatie. Je stelt samen met diverse interne stakeholders zoals Operational Risk Management, Vendor Management en Credit Risk Management vast welke risico’s er aan de uitbestede diensten bij onze asset partners kleven. Vervolgens ga je met deze partners aan de slag om de risico’s goed in kaart te brengen en waar mogelijk te verlagen. Hieraan kun je bijvoorbeeld denken aan het onderhandelen over de scope van een ISAE-verklaring, maar ook aan het coördineren van en deelnemen aan Service Level Management meetings met de asset partners, of het opzetten en faciliteren van Risk Control Self Assessments. Tevens ben je verantwoordelijk voor het up-to-date houden en verbeteren van het control framework binnen I&F. Het Control & Outsourcing domein binnen I&F ontwikkelt zich snel. We verwachten van je dat je met jouw visie en ideeën bijdraagt aan het snel door ontwikkelen van deze cruciale functie binnen Aegon Bank. Je rapporteert aan de Manager Investments & Funding.

Over de afdeling
Het Investments & Funding team is een nieuwe afdeling binnen Aegon Bank. Het team is verantwoordelijk voor het implementeren van de strategie van de bank middels het verstandig investeren van spaargelden van klanten van Aegon Bank en Knab in diverse assetclasses. Aegon Bank is in haar beleggingsactiviteiten primair een regiebank, en dat maakt het professioneel en nauwkeurig managen van onze asset partners aan wie wij activiteiten hebben uitbesteed een centraal onderdeel van onze strategie. Deze asset partners zijn zowel onafhankelijke partijen in diverse landen als bedrijfsonderdelen binnen de Aegon-groep waarmee Aegon Bank samenwerkt. Investments & Funding is tevens verantwoordelijk de financieringsprogramma’s van de bank, inclusief het voorbereiden en voeren van gesprekken met investeerders en rating agencies, en het begeleiden van uitgiftetrajecten van bijvoorbeeld covered bonds. Binnen I&F werken in totaal negen collega’s. Door het brede palet van verantwoordelijkheden van het team is er ruimte om jezelf te ontwikkelen op verschillende terreinen. Zo kun je als Control & Outsourcing Specialist een rol spelen bij onderzoeken en due diligence trajecten wanneer I&F voor de bank in kaart brengt of een nieuwe investeringsmogelijkheid of asset partner waarde kan toevoegen, of meewerken aan het onderhoud van bijvoorbeeld het covered bond programma.

Financial Development Program
Deze functie is onderdeel van het Financial Development Program. In dit programma wissel je om de 2 jaar van functie over de verschillende onderdelen van Aegon in Den Haag; Aegon Nederland, Aegon Asset Management, Aegon Group en Aegon bank. Dit doe je maximaal 3 keer en hierdoor ontwikkel je jezelf snel en breed. Hiernaast biedt het programma alles om jouw ontwikkeling te boosten:

 • Uitgebreid trainingsprogramma (o.a. communicatie -en projectmanagement skills)
 • Internationale opdrachten
 • Individuele begeleiding door de FDP coördinatoren
 • Accreditatie opleiding, bijvoorbeeld CFA of FRM

Het programma is een uitstekende gelegenheid om te netwerken met collega's en de interactie met het senior management op te zoeken. Dit alles bereidt jou voor op (senior) professionele en leidinggevende functies binnen Aegon. Klik hier voor meer informatie.

Profiel

Als Junior Control & Outsourcing Specialist ben je een teamspeler, resultaatgericht en kun je een divers palet aan stakeholders managen en voorzien in hun behoefte aan informatie en assurance. Je hebt een proactieve houding, je bent nieuwsgierig, en neemt geen genoegen met een half antwoord. We zoeken iemand die deze nieuwe rol in nauwe samenwerking met Vendor Management en Operational Risk Management vorm kan gaan geven binnen Aegon Bank. Verder beschik je over: 

 • Een afgeronde academische opleiding;
 • Je hebt hoge cijfers behaald, en je hebt bij voorkeur ervaring in nevenfuncties en -activiteiten of hebt bijvoorbeeld stage gelopen in het buitenland;
 • Affiniteit met processen en (non-financial) risk management;
 • 0-3 jaar ervaring op gebied van bijvoorbeeld Outsourcing Management, Audit (Big 4), Internal Audit of Operational Risk Management binnen de financiële sector;
 • Ervaring met Sarbanes-Oxley control frameworks is een pre, evenals ervaring met ISAE-assurance rapportages.

Aanbod

Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een bruto maandsalaris tussen de €2.542,67 en €4.237,79 (schaal 7)  o.b.v. 38 uur;
 • Daar bovenop ontvang je maandelijks een vaste 13e maand en vakantiegeld in de vorm van een flexbudget (16,7% van je maandsalaris);
 • 27 vakantiedagen bij een 38-urige werkweek (13 extra dagen bij een 40-urige werkweek);
 • De ruimte om opleidingen of trainingen te volgen;
 • Een passende reiskostenvergoeding;
 • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.

Interesse?

Spreekt deze rol jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw cv en motivatie via ons sollicitatie formulier op deze website. Een online assessment maakt onderdeel uit van het selectie proces. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Suzanne van Calsteren, Talent Acquisition Manager via suzanne.vancalsteren@aegon.nl.

Read the full description and apply

Login or register