Overview

Junior Actuaris

Function: 40 hours a week

Type: Job

Location: Den Haag

Apply now

Description

Functie

Als Junior Actuaris geef je inzicht in de risico’s op het gebied van pensioen- en levensverzekeringen door deze te kwantificeren en te analyseren. Dit doe je door bestaande waarderingsmodellen te gebruiken en nieuwe waarderingsmodellen op te stellen samen met andere afdelingen. Als actuaris functioneer je in een zeer dynamische omgeving. Je staat met je collega actuarissen voor een uniforme werkwijze en wilt de stakeholders verrassen in kwaliteit, snelheid en innovatieve oplossingen.
Je verricht analyses op actuariële en marktwaarde informatie. Naast een analist ben je een sparringpartner voor verslaggevings-, actuariële, marktwaarde en vraagstukken uit de business en je neemt je omgeving mee in de analyses.

Deze rol pas je ook toe in het IFRS17 project (International Financial Reporting Standards, een boekhoudkundige standaard voor jaarverslagen) waaraan je deels je bijdrage levert. Samen met andere specialisten werk je aan het definiëren en ontwikkelen van nieuwe modellen voor IFRS17 en bepaal jij de gewenste dataontsluiting, actuariële processen, systemen en waarderingsmodellen.

Over de afdeling
Financiën Nederland verricht en bewaakt de continuïteit van onze financiële processen en verzorgt financiële rapportages voor onze stakeholders (Aegon Corporate Center, De Nederlandsche Bank, Rating agencies, Investor Relations en het management). Daarmee heeft Financiën een belangrijke functie richting de directie, de verschillende bedrijfsonderdelen van AEGON Nederland en het maatschappelijk verkeer.

De organisatie van Financiën Nederland bestaat uit vier kernonderdelen:

 • Financial Information Management (FIM)
 • Capital Management
 • ALM & Methodology 
 • Business Control & Pricing

De afdeling Financial Information Management verzorgt alle financiële analyses, verslaglegging en rapportages van AEGON Nederland en onderliggende entiteiten en is opzoek naar een actuaris die onderdeel uitmaakt van FIM Actuarial & SII.
Het is onze ambitie om voor interne en externe stakeholders de beste en meest efficiënte oplossing te bieden in de vorm van informatie, analyse en advies. Als Financial Information Management zorgen wij dat betrouwbare, en voorspelbare wijze wordt vorm gegeven. We zoeken hiervoor zelfbewuste medewerkers die hun eigen verantwoordelijkheid combineren met het streven naar gezamenlijk succes.

Technical Development Program
Deze functie is onderdeel van het Technical Development Program. In dit programma wissel je om de 2 jaar van functie over de verschillende onderdelen van Aegon in Den Haag; Aegon Nederland, Aegon Asset Management, Aegon Group en Aegon bank. Dit doe je maximaal 3 keer en hierdoor ontwikkel je jezelf snel en breed. Hiernaast biedt het programma alles om jouw ontwikkeling te boosten:

 • Uitgebreid trainingsprogramma (o.a. communicatie -en projectmanagement skills)
 • Internationale opdrachten
 • Individuele begeleiding door de TDP coördinatoren
 • Accreditatie opleiding, bijvoorbeeld CFA of FRM

Het programma is een uitstekende gelegenheid om te netwerken met collega's en de interactie met het senior management op te zoeken. Dit alles bereidt jou voor op (senior) professionele en leidinggevende functies binnen Aegon.

Profiel

Als Junior Actuaris combineer je jouw klantgerichte instelling met een sterk analytisch vermogen om zo samen met het team een advies functie in te vullen richting het management. Aanvullend zoeken we een collega met:

 • WO werk- en denkniveau -  met een sterke voorkeur voor actuariële scholing en die de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift;
 • 0-3 jaar relevante werkervaring. Ervaring met Solvency II is mooi meegenomen;
 • inzicht in de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied, de financiële markten en regelgeving;
 • een positieve en proactieve mindset, kwantitatief sterk, die oplossingsgericht te werk gaat;
 • analytisch sterke vaardigheden en die snel kan complexe materie eigen maakt.

Aanbod

Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 

 • Een concurrend salaris in (aanloop)schaal 8 vanaf €2900 bruto per maand obv 38 uur;
 • Een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris;
 • Goede werk/privé balans met minimaal 27 vakantiedagen  (keuze voor 13 extra dagen bij een 40-urige werkweek);
 • Een passende reiskostenvergoeding;
 • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.

Interesse?

Spreekt deze rol jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw cv en motivatie via ons sollicitatie formulier op deze website. Een online assessment maakt onderdeel uit van het selectie proces. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Suzanne van Calsteren, Talent Acquisition Manager, via suzanne.vancalsteren@aegon.nl.

Read the full description and apply

Login or register