Overview

Data Science Development Program

Function: 40 hours a week

Type: Job

Location: Den Haag

Apply now

Description

Functie
Als Junior Data Analist analyseer je het geheel aan data van Aegon en externe bronnen en pas je geavanceerde analysetechnieken toe om tot fact based inzichten en algoritmes te komen die richting geven aan Aegon. Dit kan gaan over bijvoorbeeld campagnes, klantwaarde- en andere voorspelmodellen, productontwikkeling, pricing, klantprocessen en distributie. Dankzij jouw inzichten hebben we een optimaal beeld van wat klanten belangrijk en aantrekkelijk vinden, hoe we onze processen en prijzen kunnen optimaliseren, maar ook bijvoorbeeld hoe we fraudes snel kunnen identificeren. In een groeiend analyticsteam werk je samen met verschillende onderdelen binnen  de organisatie (bijvoorbeeld marketing, sales, pricing en finance).

Over de afdeling
Het Analytics & Pricing team is een hecht en ambitieus team. Wij werken inmiddels met zo'n dertig data analisten en gezamenlijk werken wij voor Aegon Nederland. De achtergronden in deze afdeling zijn divers: zo werken hier econometristen, economen, psychologen en natuurkundigen. Maar gezamenlijk hebben wij één passie: het bouwen van modellen en algoritmes en puzzelen met data!

Ons team is hecht. Uiteraard lunchen we samen en tijdens de pauzes gaan we vaak wandelen, hardlopen of wielrennen. Veel van ons zijn actief bij Young Aegon - die leuke borrels, het kerstgala en de jaarlijkse skireis organiseert. Na werk gaan wij regelmatig wat leuks doen met elkaar. 

Profiel

 • Je bent een ambitieuze starter met een (bijna) afgeronde universitaire studie in de richting econometrie, wiskunde, natuurkunde, computer science, kunstmatige intelligentie en andere bèta opleidingen
 • Je haalt hoge cijfers, hebt bij voorkeur ervaring in nevenfuncties en -activiteiten of hebt bijvoorbeeld stage gelopen in het buitenland
 • Je hebt de ambitie om programmeervaardigheden te ontwikkelen (zoals SQL, R, Python)
 • Je hebt goede kennis en ervaring met analytische methoden en technieken (zoals GLM, segmentatie technieken, random forest, decision trees)
 • Je bruist van ambitie en wil meewerken aan de transformatie van ons bedrijf naar een toonaangevende, klantgerichte organisatie in financiële dienstverlening
 • Je hebt passie voor het oplossen van complexe vraagstukken en je bent in staat om je bevindingen helder te communiceren naar onze afdelingen.

Aanbod
Samen met MICompany willen we jou op het gebied van Data Intelligence snel de beste data analist in financiële dienstverlening maken. We bieden je daarnaast:

 • Een goed bruto maandsalaris van € 2900;
 • Daar bovenop ontvang je maandelijks een vaste 13e maand en vakantiegeld in de vorm van een flexbudget (16,7% van je maandsalaris);
 • 27 vakantiedagen bij een 38-urige werkweek (13 extra dagen bij een 40-urige werkweek);
 • De ruimte om opleidingen of trainingen te volgen;
 • Een passende reiskostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling en korting op Aegon producten.

We bieden je een mooie startfunctie, en een meerjarig opleidingsprogramma. In deze periode werk je zowel bij Aegon Nederland maar heb je ook de mogelijkheid om projecten te doen bij één van onze start-ups zoals Knab of bij een van onze vestigingen in het buitenland (bijvoorbeeld in Brazilie, Singapore, Spanje of Amerika). Je komt te werken in een team met bevlogen collega’s die veelal ook een bèta achtergrond hebben, waar je veel van kunt leren. Je standplaats is Leeuwarden, maar je zult ook regelmatig in Den Haag aanwezig zijn.
 
Aegon biedt actieve aandacht voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bij Aegon staan vrijheid en verantwoordelijk hoog in het vaandel. Dit betekent dat medewerkers bij ons veel ruimte krijgen om initiatief te nemen en eigen ideeën uit te voeren. Wij vinden samenwerking, performance en een goede sfeer belangrijker dan status of hiërarchie. Bij ons is veel aandacht voor coaching en opleiding. Wij geven je de randvoorwaarden voor jouw succes.

Interesse?
Kan jij niet wachten om bij ons aan de slag te gaan? En ben jij dé data analist of scientist in spé die wij zoeken? Stuur dan jouw CV, motivatiebrief en cijferlijsten naar ons toe. Omdat je de cijferlijsten via deze site niet kunt uploaden, kan je deze achter je motivatiebrief hangen of apart aan de recruiter emailen. Assessments maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Benieuwd naar wat Aegon nog meer doet? Lees dan vooral verder bij ‘over Aegon’. Wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Emily van der Werff, Talent Acquisition Manager, bereikbaar 0683041623 of emily.vanderwerff@aegon.nl.

Read the full description and apply

Login or register